Bursa de Valori reacționează: Piața de capital din România a intrat într-o zonă care pune în pericol perspectivele de dezvoltare!

Bursa de Valori reacționează: Piața de capital din România a intrat într-o zonă care pune în pericol perspectivele de dezvoltare!
scris 19 dec 2018

Bursa de Valori București (BVB) a avertizat, miercuri, că piața de capital din România a intrat într-o zonă care pune în pericol perspectivele de dezvoltare, inclusiv o eventuală promovare a bursei la statutul de piață emergentă.

BVB a deschis, miercuri, în scădere cu peste 7%, după măsurile anunțate de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, pentru anul viitor, scrie News.ro

Marți, acesta a anunțat că participanții la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare. În plus, Teodorovici a anunțat că, începând de la 1 ianuarie 2019, va fi impusă o plafonare a prețului la gazele naturale la 68 lei/MWh.

Asociația administratorilor de pensii: Propunerile Guvernului pentru Pilonul II aruncă România în haos. Populația, economia și investitorii, grav afectați de noile măsuri propuse prin OUG CITEȘTE ȘI Asociația administratorilor de pensii: Propunerile Guvernului pentru Pilonul II aruncă România în haos. Populația, economia și investitorii, grav afectați de noile măsuri propuse prin OUG

Miercuri, BVB a avertizat că piața de capital din România a intrat într-o zonă care pune în pericol perspectivele de dezvoltare.

”Piața de capital locală, în care activează companii românești ce reprezintă valoric peste 10% din Produsul Intern Brut al României, a intrat într-o zonă care poate pune în pericol perspectivele de dezvoltare viitoare, incluzând aici și o eventuală promovare a bursei la statutul de piață emergentă”, se arată în comunicat.

BVB a subliniat că investitorii urmăresc cu deosebită atenție acțiunile decidenților politici ce influențează mediul economic și evoluția companiilor listate. În plus, bursa a subliniat că un aspect major în cadrul procesului investițional este dat de predictibilitatea și stabilitatea legislativă.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa de valori
bvb