Bursa pierde o treime de procent, trasă în jos de acțiunile OMV Petrom

Bursa pierde o treime de procent, trasă în jos de acțiunile OMV Petrom

Sursa foto: Engdao Wichitpunya | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 nov 2023

În condițiile unor ordine de cumpărare slabe, indicii principali de la BVB au bătut în retragere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piețele dezvoltate de acțiuni au avut un raliu puternic, accelerat în a 2-a parte a sesiunii de la New York Stock Exchange, când contractele futures ale indicelui DAX40 din Germania s-au apropiat de reperul de 15.000 de puncte, indicele american S&P500 a câștigat peste 1 procent și indicele principal al pieței de tehnologie Nasdaq a avut un salt de 2%.

Bursa românească nu s-a pliat acestei mișcări. Indicele compozit BET-XT a pierdut 0,24% și indicele reprezentativ BET s-a corectat cu 0,34%, până la nivelul de 14.170,24 de puncte, unde nu compromite secvența tehnică a impulsului ascendent și întâlnește media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul de mai jos.

Bursa pierde o treime de procent, trasă în jos de acțiunile OMV Petrom

Piața a fost trasă în jos de declinul de 1,31%, până la prețul de 0,5290 lei/acțiune, a titlurilor OMV Petrom (SNP), care au adunat și cele mai mari tranzacții ale zilei, de 11,67 milioane lei, reprezentând mai mult de o treime din rulajul de 31,30 milioane lei (6,30 milioane euro) al pieței de acțiuni. Este o mișcare în contextul reducerii cu 2 treimi a profitului net al companiei petroliere și care a adus și o depreciere de 0,43% a indicelui energetic BET-NG.

ULTIMA ORĂ Curtea de Conturi a sesizat Parchetul în urma unui control realizat la Hidroelectrica: Au fost consemnate fapte susceptibile de a fi fost săvârșite cu încălcarea legii penale, având drept consecință prejudicierea patrimoniului societății CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Curtea de Conturi a sesizat Parchetul în urma unui control realizat la Hidroelectrica: Au fost consemnate fapte susceptibile de a fi fost săvârșite cu încălcarea legii penale, având drept consecință prejudicierea patrimoniului societății

Prin contrast, indicele BET-FI a urcat cu 0,59%, până la nivelul de 56.105,56 de puncte, favorizat de creșterea de 1,73% a titlurilor Fondul Proprietatea (FP), care au închis la prețul de 0,4985 lei/acțiune o sesiune în care au întrunit cea de-a 2-a activitate, de 3,54 milioane lei. Cotația este susținută de oferta publică de răscumpărare derulată la prețul de 0,6319 lei/acțiune pentru un număr de 670,00 milioane acțiuni.

Listate printr-o vânzare a FP din această vară, titlurile Hidroelectrica (H2O) s-au retras cu 0,34%, o amplitudine similară cu cea a pieței, până la prețul de 116,30 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,37 milioane lei.

În rest, pragul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de 5 simboluri, având închideri divergente: +0,11%, până la prețul ed 45,60 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), +0,33%, până la prețul de 45,65 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), +0,37%, până la prețul de 16,38 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), -0,90%, până la prețul de 22,06 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV) și -0,09% pentru titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS).

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
hidroelectrica
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica