CEO-ul JP Morgan vinde acțiuni ale băncii în valoare de 140 milioane dolari

CEO-ul JP Morgan vinde acțiuni ale băncii în valoare de 140 milioane dolari

Sursa foto: contul de Fecbook al JP Morgan & Chase

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 oct 2023

După ce a ajustat că acțiunile băncii JP Morgan Chase & co să crească de la venirea sa cu 250%, CEO-ul Jamie Dimon realizează prima sa vânzare ale acțiunilor deținute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Jamie Dimon, CEO la JP Morgan a vândut 1 milion de acțiuni ale instituției de credit pe care o conduce, valoarea cumulată a tranzacțiilor ridicându-se la 140 milioane dolari, transmite ZeroHedge. Familia sa era creditată ca având 8,6 miliane de acțiuni, ceea ce înseamnă că a vândut aproape 12% din deținere.

Este prima sa vânzare din lunga sa perioadă la șefia băncii și reprezintă o marcare de profit pentru că acțiunile cu simbolul JPM au crescut cu 250% de la criza financiară din 2008. La începutul lui 2009, Jamie Dimon a cumpărat 500.000 de acțiuni pentru a da încredere pieței față de soliidtatea băncii și un pachet cu o dimensiune similară a mai achiziționat în 2016, valoarea agregată a celor 2 cumpărări fiind de 38 milioane dolari.

EXCLUSIV Ministrul Finanțelor: Fondurile de pensii din România au o expunere de 90 milioane euro față de BII, aflată sub sancțiuni SUA, iar fondurile mutuale și companiile de asigurări - alte 40 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ministrul Finanțelor: Fondurile de pensii din România au o expunere de 90 milioane euro față de BII, aflată sub sancțiuni SUA, iar fondurile mutuale și companiile de asigurări - alte 40 milioane euro

Jamie Dimon este creditat de Bloomberg Billionaires Index cu o avere netă de 2 milioarde dolari, din care peste jumătate îl reprezintă pachetul de acțiuni la banca cu sediul în New York pe care o conduce.

CEO-ul JP Morgan motivează vânzarea cu rațiuni de ordin fiscal, dar și pentru diversificarea averii personale, însă a dat un mesaj clar despre stabilitatea băncii pe care o vede cu perspective foarte puternice.

Într-o intervenție recentă la o conferință la Riyadh, în Arabia Saudită, Dimon a chemat la mai multă smerenie din partea guvernelor și băncile centrale ce ar trebui să fie deschise pentru existența mai multor scenarii, în funcție de posibilități și probabilități. „Vreau să punctez că băncile centrale acum 18 luni au fost 100% în eroare”, a spus CEO-ul JP Morgan. „Aș fi foarte prudent față de ce s-ar putea întâmpla anul viitor.”

viewscnt
Afla mai multe despre
jp morgan
banca centrala
sua
jamie dimon