Bursele europene au închis în creștere, trase în sus de noul record atins de indicele britanic FTSE 100

Bursele europene au închis în creștere, trase în sus de noul record atins de indicele britanic FTSE 100
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2024

Bursele europene au închis în creștere, trase în sus de noul record atins de indicele britanic FTSE 100 în timpul tranzacțiilor, investitorii profitând de evoluția pozitivă a piețelor din ziua precedentă, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 1,1%, toate sectoarele, cu excepția celui minier, fiind în teritoriu pozitiv, în condițiile în care investitorii au urmărit date solide despre activitatea comercială din zona euro și potențialul de reduceri viitoare ale ratei dobânzii, scrie News.ro.

Statele Unite pregătesc sancțiuni împotriva băncilor chineze CITEȘTE ȘI Statele Unite pregătesc sancțiuni împotriva băncilor chineze

Indicele FTSE 100 al Marii Britanii a marcat un maxim din toate timpurile de 8067,73 puncte, la începutul tranzacțiilor, înainte de a reduce câștigurile în urma comentariilor neplăcute făcute de economistul șef al Băncii Angliei, Huw Pill.

Indicele a extins totuși închiderea record stabilită luni, terminând la 8044,81 puncte.

Investitorii din regiune așteaptă raportările financiare ale băncilor, săptămâna aceasta, și vor fi cu ochii pe o serie de rezultate financiare ale companiiilor de tehnologice din Statele Unite.

În Europa, Renault, Kering, OVH, Novartis și Associated British Foods au raportat marți veniturile.

Indicele german DAX a urcat cu 1,55%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,81%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,26%. Indicele italian FTSE MIB a avansat cu 1,89%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 1,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni