Bursele europene încheie săptămâna în scădere

Bursele europene încheie săptămâna în scădere
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 ian 2021

Bursele europene au încheiat săptămâna în scădere, în pofida unui plan de stimulare economică anunțat de SUA, în condițiile în care investitorii sunt îngrijorați de evoluția pandemiei și de măsurile instituite pentru a reduce îmbolnăvirile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx 600 a pierdut circa 1% în ședința de vineri și a încheiat săptămâna cu o scădere de aproximativ 0,8%.

Indicele DAX (Frankfurt) a scăzut, vineri, cu 1,44%. Indicele CAC 40, de la Paris, a scăzut cu 1,22%, iar indicele londonez FTSE 100 a pierdut 0,97%.

Mutare surpriză a BNR: reduce dobânda de politică monetară la 1,25% CITEȘTE ȘI Mutare surpriză a BNR: reduce dobânda de politică monetară la 1,25%

Acțiunile Carrefour au pierdut 2,9% după ce ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a exprimat opoziția fermă a autorităților de la Paris față de o eventuală preluare a grupului de distribuție Carrefour de către rivalul canadian Couche-Tard.

Simens Energy a scăzut cu 6,3%, în contextul în care General Electric acuză compania germană că s-a folosit de furtul de secrete comrciale pentru a câștiga contracte.

Și în SUA, indicii scad vineri la ora închiderii burselor europene. Scăderile au loc deși președintele american ales Joe Biden, care urmează să preia funcția săptămâna viitoare, a prezentat joi seară un plan de relansare a Statelor Unite în valoare de 1.900 de miliarde de dolari. Planul include plăți directe către americani, sub forma unor cecuri de 1.400 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
coronavirus
indici sua
siemens
carrefour