Refuz clar și definitiv al Guvernului francez față de preluarea Carrefour de către Couche-Tard

Refuz clar și definitiv al Guvernului francez față de preluarea Carrefour de către Couche-Tard
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2021

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a exprimat vineri opoziția fermă a autorităților de la Paris față de o eventuală preluare a grupului de distribuție Carrefour de către rivalul canadian Couche-Tard, declarație care a dus la scăderea cotației acțiunilor Carrefour cu 4,5%, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Poziția mea este un nu politicos, însă este un răspuns clar și definitiv", a declarat vineri Bruno Le Maire într-un interviu pentru postul de televiziune BFMTV, după ce miercuri a spus că nu este "favorabil apriori" unei astfel de operațiuni în numele securității alimentare a francezilor scrie Agerpres.

"Ceea ce este în joc este securitatea alimentară a țării noastre...securitatea alimentară este un subiect strategic pentru țara noastră și de aceea nu vindem un mare retailer francez", a susținut Bruno Le Maire. Acesta a mai spus că "grupul Carrefour este cel mai mare angajator privat din Franța cu aproape 100.000 de salariați", adăugând și că grupul "este responsabil pentru aproape 20% din distribuția de alimente în Franța".

VIDEO&FOTO Samsung a prezentat seria Galaxy S21 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Samsung a prezentat seria Galaxy S21

Lanțul canadian de magazine de proximitate Alimentation Couche-Tard Inc. a dezvăluit miercuri că analizează o posibilă preluare a grupului francez de distribuție Carrefour SA, prezent și pe piața din România. Couche-Tard a precizat că oferă 20 de euro pentru fiecare acțiune Carrefour, iar o posibilă preluare ar permite grupului canadian să își extindă prezența în Europa, unde grupul francez are peste 2.800 de supermarketuri și 703 hypermarketuri, precum și în America Latină, unde Carrefour are magazine în Argentina și Brazilia.

Pentru a se opune unei eventuale preluări a Carrefour, Guvernul de la Paris poate recurge la o lege care controlează investițiile străine, care îi permite să blocheze operațiunile de preluare în industria agro-alimentară. "Avem la dispoziție un instrument juridic, aș prefera să nu fiu nevoit să îl utilizez", a mai spus ministrul Economiei, adăugând că o va face dacă va fi nevoie.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
couche-tard