CCR a respins sesizarea PNL și USR asupra legii privind aducerea rezervelor de aur în țară

CCR a respins sesizarea PNL și USR asupra legii privind aducerea rezervelor de aur în țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2019

Curtea Constituțională a României a respins, miercuri, sesizarea PNL și USR asupra actului normativ pentru modificarea articolului 30 din Legea 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Liberalii au contestat în aprilie la Curtea Constituțională actul normativ inițiat de parlamentarii PSD Liviu Dragnea și Șerban Nicolae care vizează limitarea rezervelor de aur ale țării din străinătate, scrie Agerpres.

Proiect: Circulația trotinetelor electrice, reglementată CITEȘTE ȘI Proiect: Circulația trotinetelor electrice, reglementată

Liderul PNL, Ludovic Orban, preciza, la momentul sesizării CCR, că PNL nu își dorește ca aurul României să fie transformat în "ghiuluri și inele".

Majoritatea PSD-ALDE a adoptat, în aprilie, prin vot final în Camera Deputaților, proiectul de lege, inițiat de președintele PSD Liviu Dragnea și senatorul PSD Șerban Nicolae, prin care Banca Națională a României este obligată să aducă în țară rezerva de aur ținută în Londra, la Banca Angliei. Votul a fost dat cu câteva ore înainte ca și Guvernul să adopte actul prin care avertizează Parlamentul și liderul PSD de atunci, Liviu Dragnea, că, pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să aibă acordul Băncii Centrale Europene (BCE)Anterior atât Consiliul Legislativ, cât și BNR au avertizat că o astfel de modificare a statului BNR are nevoie de avizul respectiv.  

Proiectul de lege nu a fost votat de partidele de opoziție și nici de UDMR, care a reclamat că nu s-a ajuns la un consens cu privire la necesitatea unei astfel de măsuri. Reprezentanții ALDE au susținut că nu doreau să voteze proiectul, dar văzând atitudinea opoziției și a UDMR, s-au decis să susțină proiectul. 

Inițiativa legislativă modifică Legea 312/2004 privind statutul BNR.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ccr
rezerva de aur