Cea mai mare bancă italiană vrea să devină mai puțin italiană

Cea mai mare bancă italiană vrea să devină mai puțin italiană
scris 22 oct 2019

Directorul general al grupului bancar italian UniCredit are un plan destinat să relanseze cotația acțiunilor celei mai mari bănci italiene, să o facă mai puțin italiană, transmite Reuters.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, UniCredit vrea să se distanțeze de economia stagnantă și fricțiunile din mediul politic din Italia prin plasarea unora dintre cele mai valoroase active sub un singur acoperiș în Germania. Sursele adaugă că Jean Pierre Mustier va dezvălui în data de 3 decembrie noul său plan de business care va include și o schemă destinată înființării unei companii de tip holding în Germania, care va regrupa operațiunile din străinătate ale UniCredit, scrie Agerpres.

Nou CEO la Erste Asset Management: Horia Baun, economistul-șef al BCR, îl înlocuiește pe Dragoș Neacșu CITEȘTE ȘI Nou CEO la Erste Asset Management: Horia Baun, economistul-șef al BCR, îl înlocuiește pe Dragoș Neacșu

Prin crearea unei distanțe între Italia și activele sale din Germania, Austria, Europa de Est și Turcia, UniCredit ar putea să le diminueze identitatea italiană și ratingul de țară asociat Italiei și să le permită să se finanțeze mai ieftin, susțin sursele.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
italia