Cele mai mari bănci din Statele Unite au renunțat la 17.700 de angajați

Cele mai mari bănci din Statele Unite au renunțat la 17.700 de angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2024

Wells Fargo, Bank of America și Citigroup și-au redus forța de muncă cu un total de 17.700 anul trecut, potrivit datelor publicate de giganții din sectorul bancar american în rapoartele financiare aferente trimestrului patru, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe măsură ce încheierea de tranzacții a scăzut și cererea de credite s-a diminuat anul trecut, băncile au concediat angajați sau au încetat să-i înlocuiască pe cei plecați, scrie News.ro.

Fermierii vor beneficia nu doar de moratoriu la rate, ci și de noi credite în valoare de peste 164 milioane euro CITEȘTE ȘI Fermierii vor beneficia nu doar de moratoriu la rate, ci și de noi credite în valoare de peste 164 milioane euro

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă a SUA, a contrazis această tendință prin creșterea numărului de posturi pentru al treilea an consecutiv.

Vremurile dificile pentru industrie ar putea persista în acest an, deoarece slăbiciunea pieței imobilelor comerciale și regulile de capital propuse mai stricte ar putea determina băncile să restrângă creditarea.

Afacerile de pe Wall Street au avut de suferit anul trecut, deoarece incertitudinea economică a avut un efect negativ asupra încheierii de tranzacții.

În timp ce componenta bancară a S&P 500 a crescut cu 7% în 2023, indicii care urmăresc companiile industriale sau de consum au avut performanțe slabe .

Numărul de angajați ai Citigroup a scăzut cu 1.000, până la 239.000, în 2023, iar banca a evidențiat planuri de a reduce 20.000 de locuri de muncă în următorii doi ani, inclusiv disponibilizările din cauza unei reorganizări majore și a altor schimbări în afaceri.

La Bank of America și Wells Fargo, forța de muncă s-a contractat cu aproximativ 2%, respectiv 5% anul trecut.

JPMorgan a adăugat peste 16.200 de angajați. Banca a cumpărat banca falimentară First Republic Bank, într-o tranzacție de salvare din luna mai. Banca a adăugat locuri de muncă în fiecare an din 2021.

Ungurii vin în România să-și alimenteze autoturismele CITEȘTE ȘI Ungurii vin în România să-și alimenteze autoturismele

Goldman Sachs și Morgan Stanley urmează să-și dezvăluie ultimul număr de angajați, săptămâna viitoare.

Până la sfârșitul lunii septembrie, au tăiat peste 4.300 de locuri de muncă față de anul trecut. La începutul anului 2023, Goldman Sachs a întreprins cea mai mare rundă de concedieri de la criza financiară globală din 2008. În octombrie, directorul financiar al băncii, Denis Coleman, a declarat că sunt în măsură să facă ”investiții selective” în numărul de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
wells fargo
bank of america