China și-a dat acordul pentru ca băncile locale și internaționale să importe mari cantități de aur în țară, o decizie care ar putea să susțină prețurile la aur pe fondul unui declin care durează de mai multe luni, au declarat pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar, scrie Agerpres.
China este cel mai mare consumator mondial de aur, "înghițind" sute de tone de metal prețios, în valoare de zeci de miliarde de dolari, în fiecare an, însă în 2020 importurile au scăzut pe fondul răspândirii coronavirusului și al diminuării cererii locale.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Odată cu revenirea puternică a economiei chineze, începând din a doua jumătate a anului trecut, a revenit și apetitul chinezilor pentru bijuterii, lingouri și monede de aur iar începând din luna ianuarie prețurile locale au fost mai mari decât cotațiile de referință la nivel global, astfel că importurile de aur sunt profitabile.
Banca Centrală a Chinei (PBOC) controlează cât de mult aur intră în China printr-un sistem de cote atribuite băncilor comerciale. În mod normal, PBOC permite intrarea unei cantități suficiente de aur pentru a satisface cererea internă dar uneori restricționează livrările.