China a deschis granițele pentru importuri de aur în valoare de miliarde de dolari

China a deschis granițele pentru importuri de aur în valoare de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2021

China și-a dat acordul pentru ca băncile locale și internaționale să importe mari cantități de aur în țară, o decizie care ar putea să susțină prețurile la aur pe fondul unui declin care durează de mai multe luni, au declarat pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

China este cel mai mare consumator mondial de aur, "înghițind" sute de tone de metal prețios, în valoare de zeci de miliarde de dolari, în fiecare an, însă în 2020 importurile au scăzut pe fondul răspândirii coronavirusului și al diminuării cererii locale.

Ministrul Transporturilor anunță continuarea demolării spațiilor comerciale de la metrou. Procese intentate de firma sindicatului Metrorex CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor anunță continuarea demolării spațiilor comerciale de la metrou. Procese intentate de firma sindicatului Metrorex

Odată cu revenirea puternică a economiei chineze, începând din a doua jumătate a anului trecut, a revenit și apetitul chinezilor pentru bijuterii, lingouri și monede de aur iar începând din luna ianuarie prețurile locale au fost mai mari decât cotațiile de referință la nivel global, astfel că importurile de aur sunt profitabile.

Banca Centrală a Chinei (PBOC) controlează cât de mult aur intră în China printr-un sistem de cote atribuite băncilor comerciale. În mod normal, PBOC permite intrarea unei cantități suficiente de aur pentru a satisface cererea internă dar uneori restricționează livrările. 

viewscnt
Afla mai multe despre
china aur
china importuri aur
china restrictii aur