Germania pledează în favoarea unui euro digital

Germania pledează în favoarea unui euro digital
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2021

Ministrul german al Finanțelor Olaf Scholz îndeamnă Europa să se afle ”în avanpostul” creării unei monede digitale comune și să acționeze ”în mod activ” pentru ca acest nou intrument de plată să fie implementat, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”O Europă suverană are nevoie de soluții de plată inovatoare și competitive”, apreciază Scholz, înaintea unei videoconferințe a miniștrilor Finanțelor din zona euro (Eurogrup) care urmează să abordeze această temă, scrie News.ro.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

În opinia ministrului social-democrat german, ”Europa este necesar să se afle în avanpost în problema monedelor digitale ale băncii centrale și să le promoveze în mod activ”.

Prima economie a zonei euro ”va susține în mod constructiv” demersuri lansate de către Banca Centrală Euroeană (BCE) în vederea ceării unui euro digital.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

”Nu trebuie să fim spectatori” ai acestei evoluții, apreciază ministrul german, care îndeamnă ”să nu devenim dependenți atunci când este în joc suveranitatea statelor” UE.

BCE urmează să decidă în această vară dacă lansează sau nu înființarea unui euro digital, în urma unei vaste consultări și unor studii angajate în ultmele luni, anunța săptămâna trecută un reprezentant al băncii.

Potrivit unei anchete publicate de către instituția de la Frankfurt, particulari și profesioniști intervievați așteaptă în primul rând de la o monedă virtuală confidențialitate (43%), urmată de securitate (18%), capacitatea de a plăti în zona euro (11%), absența unor cheltuieli suplimentare (9%) și posibilitatea de a plăti și în afara Internetului (8%).

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Problema criptomonedelor este studiată îndeaproape de numeroase țări, în urma unui proiect al unei monede digitale inițiat de Facebook - Libra.

Mai multe bănci centrale examinează acest subiect, în contextul în care un proiect al unui criptoyuan în China este unul dintre cele mai avansate.

Monedele digitale sunt depozitate pe un suport electronic, fără să fie necesar un cont în bancă, și sunt acceptate ca mijloc de plată de către întreprinderi.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
euro digital