China vrea să interzică minarea de bitcoin

China vrea să interzică minarea de bitcoin
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2019

Principalul organism de planificare economică din China vrea să interzică minarea de bitcoin, potrivit unei liste de activități industriale pe care autoritățile de la Beijing vor să le oprească, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia Națională de Dezvoltare și Reforma (NDRC) a publicat luni o listă revizuită de industrii pe care vrea să le încurajeze, restricționeze sau elimine. Prima listă de acest fel a fost publicată în 2011, scrie Agerpres.

Londra a introdus o nouă taxă de poluare, pentru motoare pe benzină sub euro 4 și diesel sub euro 6 CITEȘTE ȘI Londra a introdus o nouă taxă de poluare, pentru motoare pe benzină sub euro 4 și diesel sub euro 6

Varianta preliminară a listei revizuite adaugă minarea de criptomonede, inclusiv cea de bitcoin, printre cele 450 de activități care în opinia NDRC ar trebui eliminate treptat deoarece nu respectă legile și reglementările relevante, sunt nesigure, irosesc resurse sau poluează mediul. Documentul nu stipulează o dată țintă pentru acest plan și nici cum a fost eliminată minarea de bitcoin, ceea ce înseamnă că astfel de activități ar urma să fie eliminate imediat.

Sectorul criptomonedelor a intrat în atenția autorităților chineze în 2017, când organismul de reglementare a început să interzică ofertele inițiale de criptomonede și să închidă platformele de tranzacționare de criptomonede. Simultan, China a început să limiteze minarea de criptomonede, forțând multe firme să își mute baza de operațiuni în altă parte.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
bitcoin