FOTO Microsoft lansează prima versiune de test a browser-ului Edge bazat pe motorul Chromium

FOTO Microsoft lansează prima versiune de test a browser-ului Edge bazat pe motorul Chromium
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 apr 2019

Prima variantă a noului browser Microsoft care folosește motorul de randare creat de Google poate fi descărcată și testată de către cei interesați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft a lansat un site dedicat special noului său browser, de pe care utilizatorii și dezvoltatorii pot descărca una din cele două versiuni de test disponibile. Una dintre acestea este actualizată săptămânal, iar cea de-a doua primește update-uri în fiecare zi.

Noul browser Edge este bazat pe motorul Chromium dezvoltat de Google, dar susținut de comunitatea open source și folosit în prezent de multe alte browser, inclusiv de Firefox.

În această primă versiune oficială de test, Edge păstrează tema coloristică folosită anterior însă arată și se comportă deja în mare măsură ca browser-ul Chrome, care folosește aceleași motor de randare Chromium.

Senzorul de amprente de pe Galaxy S10 poate fi păcălit cu amprente clonate CITEȘTE ȘI Senzorul de amprente de pe Galaxy S10 poate fi păcălit cu amprente clonate

Microsoft a inclus deja bazele viitorului produs final, printre care funcțiile de bază pentru navigare și suportul pentru extensii. Deja în această primă variantă pot fi instalate extensiile pentru Chrome.

Alte facilități, precum sincronizarea datelor personale, a istoricului de navigare și a parolelor, vor fi implementate în viitor.

Microsoft lucrează împreună cu inginerii de la Google pentru implementare motorului Chromium la baza browser-ului Edge. Google va avea la rândul lui de câștigat din faptul că Chrome va dobândi acces la funcții native ale sistemului de operare și va putea adăuga funcționalități noi propriului browser.

Prima versiune de test a noului browser Edge este disponibilă pentru sistemele Windows 10 pe 64 de biți, însă va funcționa eventual și pe Windows 8, Windows 7 și macOS.

FOTO Microsoft lansează prima versiune de test a browser-ului Edge bazat pe motorul Chromium

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10
edge
chrome