Christine Lagarde: Băncile centrale ar putea emite monedă digitală

Christine Lagarde: Băncile centrale ar putea emite monedă digitală
scris 14 nov 2018

Băncile centrale din întreaga lume ar trebui să ia în considerare emiterea unei monede digitale întrucât tranzacțiile digitale ar deveni astfel mai sigure, a afirmat directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, transmite BBC.

Plățile fără numerar au crescut în ultimii ani, sporind provocările pentru guverne și bănci centrale, iar autoritățile de reglementare sunt îngrijorate în legătură cu monedele digitale și au cerut o supervizare mai strânsă, scrie Agerpres.

"Cred că ar trebui să luăm în considerare posibilitatea emiterii unei monede digitale. Statul ar putea avea rolul de a furniza bani economiei digitale. Avantajele sunt clare. Plățile se realizează imediat, în siguranță, sunt ieftine și potențial semi-anonime, iar băncile centrale își vor asigura o prezență importantă în sectorul plăților", a afirmat, miercuri, Christine Lagarde, la o conferință desfășurată Singapore.

BNR: Scăderea investițiilor este preocupantă și afectează echilibrele interne și externe. Economia va accelera peste potențial în 2019 CITEȘTE ȘI BNR: Scăderea investițiilor este preocupantă și afectează echilibrele interne și externe. Economia va accelera peste potențial în 2019

Băncile centrale din Canada, China, Suedia și Uruguay iau "serios în considerare" propunerile privind emiterea unei monede digitale, a adăugat oficialul FMI.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
christine lagarde
moneda digitala