Comerțul en gros a încetinit

Comerțul en gros a încetinit
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 nov 2018

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a crescut în septembrie cu 6,3%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, ritm scăzut față de cel din luna anterioară, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În august, comerțul cu ridicata a crescut cu 6,7%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut. În iulie, avansul a fost de 7,6%, scrie News.ro.

De Black Friday, pe Sensodays ai produse de 5* la preț de 3* CITEȘTE ȘI De Black Friday, pe Sensodays ai produse de 5* la preț de 3*

În septembrie, față de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 6,3% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 8,5%.

În primele nouă luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, afacerile au avansat atât ca serie brută cu 8,8%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 8,7%.

În septembrie, față de aceași lună a anului trecut, afacerile au avansat, pe serie brută, în special ca urmare a creșterii activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (+30,9%).

Totodată, au urcat afacerile din zona comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+14%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+9,5%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații cu (+9,3%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,5%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+0,3%) și comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+0,2%).

De cealaltă parte, comerțul cu ridicata nespecializat a scăzut cu 6,5%.

În 2017, comerțul en gros a crescut cu 7,5%, serie brută, față de anul anterior, ritm încetinit față cel din 2016.

Statisticile nu includ comerțul dintre firme cu autovehicule și motociclete. Comerțul cu ridicata este practicat în special de comercianții care cumpără produse în cantități mari, pe care le revând în cantități mai mici altor comercianți sau clienți finali.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert
en gros