Comisia Europeană deschide o investigație aprofundată în legătură cu preluarea Refinitiv, prezent și în România, de către London Stock Exchange

Comisia Europeană deschide o investigație aprofundată în legătură cu preluarea Refinitiv, prezent și în România, de către London Stock Exchange
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 iun 2020

Comisia Europeană a deschis o investigație aprofundată în legătură cu tranzacția prin care London Stock Exchange Group (LSEG), operatorul bursei de la Londra, ar urma să preia Refinitiv Holdings, printre cei mai mari furnizori mondiali de date și infrastructură pentru piețele financiare, cu birou și în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În august anul trecut, LSEG  a ajuns la un acord pentru preluarea Refinitiv, într-o tranzacție cu acțiuni în valoare de aproximativ 27 miliarde de dolari.

Comisia se arată îngrijorată că achiziția ar putea reduce competiția în domeniul tranzacționării și compensării (clearing-ului) în cazul mai multor categorii de active financiare și pe segmentul produselor legate de datele financiare.

Athenee Palace, controlată de George Copos, va discuta retragerea de la bursă, după 23 de ani CITEȘTE ȘI Athenee Palace, controlată de George Copos, va discuta retragerea de la bursă, după 23 de ani

CE are la dispoziție 90 de zile, până pe 27 octombrie, pentru a lua o decizie cu privire la preluarea Refinitiv de către LSEG.

Blackstone deține 55% din acțiunile Refinitiv, participație preluată în 2018 de la Thomson Reuters în schimbul a 20 miliarde de dolari (incluzând datoriile). Thomson Reuters, proprietarul Reuters News, controlează restul de 45%.

În urma tranzacției, acționarii Refinitiv ar deține o participație de circa 37% la grupul rezultat și sub 30% din drepturile de vot. Thomson Reuters ar controla 15% din acțiunile LSEG.

Refinitiv Holdings (fosta Thomson Reuters Financial & Risk) este unul dintre principalii furnizori de date și infrastructură pentru piețele financiare, deservind peste 40.000 de clienți instituționali și corporate în 190 de țări.

London Stock Exchange Group operează, pe lângă bursa din Londra, Borsa Italiana și MTS - bursă electronică pentru instrumente cu venit fix. Grupul a intrat anul trecut pe piața românească, cu un centru de servicii pentru afaceri deschis la București.

viewscnt
Afla mai multe despre
refintiv
lseg.
lse
london stock exchange
vanzare refinitiv
investigatie ce