London Stock Exchange semnează pentru achiziția furnizorului de informații financiare Refinitiv, prezent și în România. Acord de 27 miliarde dolari

London Stock Exchange semnează pentru achiziția furnizorului de informații financiare Refinitiv, prezent și în România. Acord de 27 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 aug 2019

London Stock Exchange Group (LSEG), operatorul bursei de valori londoneze, a ajuns la un acord pentru preluarea Refinitiv Holdings, printre cei mai mari furnizori mondiali de date și infrastructură pentru piețele financiare, cu birou și în România, într-o tranzacție cu acțiuni în valoare de aproximativ 27 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile London Stock Exchange s-au apreciat cu 5,7% în urma anunțului.

LSEG a anunțat în weekend că discută cu fondul de private equity Blackstone Group și Thomson Reuters pe marginea unei potențiale achiziții a Refinitiv.

Operațiune majoră Digi: se împrumută cu 150 milioane euro de la un sindicat de bănci. Facilitatea de credit pe un an poate urca la 250 milioane euro CITEȘTE ȘI Operațiune majoră Digi: se împrumută cu 150 milioane euro de la un sindicat de bănci. Facilitatea de credit pe un an poate urca la 250 milioane euro

Blackstone deține 55% din acțiunile Refinitiv, participație preluată anul trecut de la Thomson Reuters în schimbul a 20 miliarde de dolari (incluzând datoriile). Thomson Reuters, proprietarul Reuters News, controlează restul de 45%.

În urma tranzacției, așteptată să se încheie în a doua jumătate a anului viitor,  acționarii Refinitiv vor deține o participație de circa 37% la grupul rezultat și sub 30% din drepturile de vot. Thomson Reuters va controla 15% din acțiunile LSEG.

“Cu achiziția Refinitiv, ne vom transforma poziția în calitate de lider global de infrastructură pentru piețele financiare”, a declarat directorul general al LSEG, David Schwimmer.

În funcție de veniturile cumulate ale LSEG și Refinitiv din 2018, de peste 6 miliarde de lire sterline (7,27 miliarde dolari), compania rezultată s-ar situa pe primul loc în rândul furnizorilor de informații financiare listați la bursă.

Refinitiv Holdings (fosta Thomson Reuters Financial & Risk), este unul dintre principalii furnizori de date și infrastructură pentru piețele financiare, deservind peste 40.000 de clienți instituționali și corporate în 190 de țări.

Biroul din România, cu 6 angajați, a raportat afaceri de 4,8 milioane de lei în 2017, ultimul an pentru care sunt disponbile date, și un profit net de 1,1 milioane de lei.

London Stock Exchange Group operează, pe lângă bursa din Londra, Borsa Italiana și MTS - bursă electronică pentru instrumente cu venit fix.

Grupul a intrat recent pe piața românească, cu un centru de servicii pentru afaceri deschis la București în luna februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
london stock exchange
lse
lseg
refinitiv
infrastructura piete financiare
analiza date
informatii financiare
tranzactie
preluare