Fostul CEO al Wirecard, arestat în urma scandalului contabil care a șters 85% din valoare bursieră a companiei în trei zile

Fostul CEO al Wirecard, arestat în urma scandalului contabil care a șters 85% din valoare bursieră a companiei în trei zile
scris 23 iun 2020

Markus Braun, fostul CEO al procesatorului de plăți Wirecard, prezent și în România, a fost reținut de poliție, fiind acuzat de falsifcarea documentelor contabile cu scopul de a face compania mai atrăgătoare pentru investitori și clienți, transmite Reuters.

Markus Braun a demisionat vineri din funcția de CEO al Wirecard.

Braun s-a predat luni seara, urmând ca un judecător să stabiliească astăzi dacă fostul CEO al Wirecard va rămâne în arest, a anunțat procuratura germană.

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut CITEȘTE ȘI Indicele ROBOR la 3 luni a crescut

Săptămâna trecută, compania a anunțat că auditorii nu au putut identifica 1,9 miliarde de euro în numerar, iar două bănci asiatice unde ar fi trebuit să fie depozitați banii au negat existența unei relații de afaceri cu compania germană. Reprezentanții companiei au confirmat luni că, cel ma probabil, banii nu au existat decât pe hârtie.

Acțiunile Wirecard au o astăzi o mișcare de recuperare, după prăbușirea din ultimele zile. În jurul prânzului, acțiunile companiei crescut peste 14% pe bursa de la Frankfurt.

Acțiunile au pierdut circa 85% din valoare în trei ședințe, după ce joi compania a anunțat că auditorul Ernst & Young nu a găsit suficiente dovezi cu privire la existența a 1,9 miliarde de euro în registrul contabil al Wirecard, bani care ar fi trebuit să fie depozitați la băncile filipineze BDO Unibank și Bank of the Philippine Islands.

Raportul Ernst & Young a confirmat concluziile unui audit extern efectuat de KPMG în luna aprilie.

Anterior, Wirecard a pierdut 40% din valoarea de piață în prima jumătate a lunii februarie, după ce Financial Times a publicat mai multe articole în care a acuzat angajați ai unei subsidiare Wirecard din Singapore că ar fi manipulat registrele contabile, în vederea raportării unor venituri mai mari decât cele reale.

Fondat în 1999 în orașul german Ascheim, grupul Wirecard este unul dintre jucătorii majori pe piața serviciilor de plăți electronice. Compania are 4.500 de angajați la nivel global, inclusiv în România, unde deține cel mai mare centru de procesare din țară și unul dintre cele mai mari din regiunea Europei de Est.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
wirecard
arest wirecard
markus braun arestat
markus braun
ceo wirecard arestat
audit wirecard
fonduri lipsa wirecard
procetr plati
wirecard vanzare
actiuni wirecard
prabusire wirecard