Comisia Europeană trimite aviz motivat României pentru că a întârziat transpunerea normelor legate de combaterea fraudelor vizând bugetul UE

Comisia Europeană trimite aviz motivat României pentru că a întârziat transpunerea normelor legate de combaterea fraudelor vizând bugetul UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 dec 2020

Comisia Europeană a trimis avize motivate României și Irlandei din cauza neîndeplinirii obligației de a comunica transpunerea normelor UE în legislația lor națională privind combaterea fraudelor vizând interesele financiare ale Uniunii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Avizul motivat este a doua etapă a procedurii de infringement. Procedura de infringement constituie un proces care presupune atenționarea unui stat membru UE de către Comisia Europeană pentru încălcarea unei obligații și, ulterior, dacă părțile nu se înțeleg, acționarea statului respectiv în judecată la Curtea Europeană de Justiție.

Facebook schimbă numele criptomonedei pe care urmează să o lanseze CITEȘTE ȘI Facebook schimbă numele criptomonedei pe care urmează să o lanseze

Termenul pentru informarea Comisiei cu privire la măsurile luate de statele membre pentru punerea în aplicare a directivei UE pentru combaterea fraudelor de vizează bugetul Uniunii („Directiva PIF” (UE) 2017/1371) a expriat în iulie anul trecut.

Potrivit CE, aceste norme cresc nivelul de protecție a bugetului UE prin armonizarea definițiilor, a sancțiunilor și a perioadelor de limitare ale infracțiunilor care afectează interesele financiare ale Uniunii.

De asemenea, directiva pune bazele competenței materiale a Parchetului European, care va investiga, va urmări penal și va obține sancționarea acestor infracțiuni. Comisia a deschis procedurile de constatare a neîndeplinirii obligațiilor trimițând câte o scrisoare de punere în întârziere Irlandei și României în septembrie 2019.

În urma avizelor motivate de astăzi, România are la dispoziție două luni pentru a răspunde argumentelor expuse de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la acest caz.

viewscnt
Afla mai multe despre
infringement
aviz motivat
fraude fonduri ue
fraude buget ue
fraude bani europeni
fraude fonduri europene