Companiile românești ajung la o capitalizare de peste 20 de miliarde de euro pentru prima dată în 9 ani

Companiile românești ajung la o capitalizare de peste 20 de miliarde de euro pentru prima dată în 9 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2017

Valoarea de piață a companiilor românești listate la Bursa de Valori București (BVB) a depășit 20 miliarde de euro în această săptămână, după listarea DIGI Communications (DIGI). Capitalizarea companiilor românești a ajuns la 20,4 miliarde de euro, cel mai înalt nivel din ultimii 9 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“România a părăsit apele tulburi ale evaluărilor scăzute și s-a îmbarcat pe un transoceanic capabil să folosească vântul puternic în favoarea și să reziste condițiilor dificile. România se află pe radarul investitorilor pentru că oferă un nivel de creștere și stabilitate rar întâlnite în prezent, cuplat cu dinamism și creativitate-devine un loc mai prietenos pentru afaceri. Acum, antreprenorii cu ambiții naționale sau regionale văd bursa de valori ca un mediu natural pentru afaceri”, a spus Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

“Datele macroeconomice, nivelul dividendelor și creșterea prețului acțiunilor sunt argumente puternice pentru că România să fie cea mai bună destinație unde banii pot produce valoare adăugată, iar asta îi convinge chiar și pe cei mai sceptici investitori să își plaseze banii pe piața locală de capital. La această valoare, capitalizarea companiilor românești listate la BVB este de circa 12% din PIB-ul Romaniei” a spus Lucian Anghel, Președinte al BVB.

FOTO Renault a testat cu succes două Kangoo Z.E. cu încărcare wireless, din mers CITEȘTE ȘI FOTO Renault a testat cu succes două Kangoo Z.E. cu încărcare wireless, din mers

În această săptămână s-au înregistrat noi maxime din 2017 în ceea ce privește acțiunile listate pe piața reglementată a BVB, după cum urmează:

1. BET la 8.460 de puncte și BET-TR 10.633 de puncte ajung la maximele acestui an (15 mai)
2. Peste 8.800 de tranzacții realizate într-o singură zi, cele mai multe de până acum din acest an (16 mai)
3. Acțiunile DIGI au fost cele mai tranzacționate acțiuni într-o singură zi, din ultimii 3 ani și jumătate, cu 3.270 de tranzacții (16 mai)
4. Valoarea zilnică a tranzacțiilor a atins cea mai mare valoare din acest an: 37 milioane de euro (17 mai)
5. BRD, emitent inclus în BET, a înregistrat cea mai mare valoare a tranzacțiilor în ședința anterioară (18 mai).

De asemenea, alte companii incluse în indicele BET, cum ar fi Banca Transilvania (TLV), Romgaz (SNG), Fondul Proprietatea (FP) și OMV Petrom (SNP), au avut tranzacții semnificative pe parcursul acestei săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
companii romania
capitalizare
bursa de valori
digi