Consiliul Concurenței, despre investigațiile la bănci anunțate în premieră de Profit.ro: Dacă se ajunge la sancțiuni, pot fi de zeci sau sute de milioane de euro. Când va fi decizia

Consiliul Concurenței, despre investigațiile la bănci anunțate în premieră de Profit.ro: Dacă se ajunge la sancțiuni, pot fi de zeci sau sute de milioane de euro. Când va fi decizia
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2024

​Consiliul Concurenței nu a terminat de procesat sutele de emailuri clonate de la bănci în cadrul celor două investigații deschise la instituțiile de credit și anunțate în premieră de Profit.ro, dar speră să aibă o decizie finală spre finalul acestui an. „Dacă dăm sancțiuni, vor fi mari, zeci sau sute de milioane de euro. Intenția este să avem o decizie anul acesta”, a declarat marți Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
  • „La bănci nu am terminat încă de procesat toate datele colectate. Sunt 2 investigații. În una ne uităm la posibila manipulare a indicelui ROBOR. A doua investigație vizează modul cum schimbă băncile date privind istoricul clienților și dacă nu cumva acest mecanism de a depuncta un client care merge la mai multe bănci are ca efect impiedicarea clientului de a se muta de la o bancă la alta”, a declarat Bogdan Chirițoiu.
Grupul de turism TUI anunță venituri record și surprinde investitorii, care anticipau pierderi, cu un rezultat pozitiv. Acțiunile urcă CITEȘTE ȘI Grupul de turism TUI anunță venituri record și surprinde investitorii, care anticipau pierderi, cu un rezultat pozitiv. Acțiunile urcă

Chirițoiu a precizat însă că echipa de investigație nu a terminat încă de procesat toate emailurile colectate de la bănci, scrie Hotnews.ro.

  • „Sunt sute de emailuri. S-au colectat tera de date. Am clonat informațiile din PC-uri și mail cu mail se citește în prezența avocaților băncilor vizate”, a declarat Daniela Bădilă, director general în Consiliul Concurenței.

Reprezentanții Consiliului Concurenței au derulat în luna septembrie a anului trecut inspecții inopinate la sediul mai multor bănci comerciale, având suspiciunea că instituțiile financiare s-au înțeles între ele pentru a stabili dobânzile la credite, au afirmat, pentru Hotnews, surse oficiale.

Inspectorii Consiliului Concurenței au descins în sediile băncilor comerciale din țară, acestea fiind suspectate de înțelegere tip cartel în legătură cu raportări în Biroul de Credit.

În noiembrie 2022, instituția de concurență a mai realizat inspecții inopinate la 10 bănci, bănuite că ar fi format un cartel pentru a stabili indicele ROBOR, în funcție de care se calculează o parte din creditele românilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
chirițoiu
banci
amenzi