Credit Agricole are o expunere la Rusia și Ucraina de 6,7 miliarde de euro

Credit Agricole are o expunere la Rusia și Ucraina de 6,7 miliarde de euro
scris 7 mar 2022

Grupul bancar francez Credit Agricole a anunțat că expunerea sa totală la Rusia și Ucraina se ridică la 6,7 miliarde de euro (7,28 miliarde de dolari), dar a dat asigurări că orice impact de pe urma conflictului și a sancțiunilor nu va afecta dividendele, transmite Reuters.

"Evaluarea situației nu are consecințe asupra distribuirii dividendelor Credit Agricole S.A. pe 2021, care vor fi acordate la adunarea acționarilor din 24 martie. Expunerea este de mărime limitată", a precizat banca înt-un comunicat.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Credit Agricole a informat că expunerea sa totală la Rusia și Ucraina reprezenta aproximativ 0,6% din portofoliul său total de credite comerciale, la 31 decembrie 2021, scrie Agerpres.

În Europa, băncile italiene și franceze au cea mai mare expunere la Rusia, ambele cu puțin peste 25 de miliarde de dolari la finele lunii septembrie 2021, urmate de băncile din Austria, cu o expunere de 17,5 miliarde de dolari, arată datele Băncii Reglementelor Internaționale (BIS).

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Comparativ, expunerea pe Rusia a băncilor americane este de 14,7 miliarde de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
credit agricole
dividende