Creșterea împrumuturilor acordate de bănci companiilor din zona euro a încetinit

Creșterea împrumuturilor acordate de bănci companiilor din zona euro a încetinit
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2022

Creșterea împrumuturilor acordate de bănci companiilor din zona euro a încetinit în noiembrie, de la cea mai mare cursă de îndatorare a sectorului din peste un deceniu, deoarece majorarea ratelor dobânzilor și o recesiune care se apropie par să aibă un impact negativ, au arătat datele Băncii Centrale Europene, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Împrumuturile acordate întreprinderilor din zona euro au crescut cu 8,4% în noiembrie, după un avans de 8,9% cu o lună mai devreme, în timp ce creșterea creditelor populației a încetinit la 4,1%, de la 4,2%, scrie News.ro.

VIDEO Coliziune evitată în ultimul moment între un avion miliar american și unul chinez CITEȘTE ȘI VIDEO Coliziune evitată în ultimul moment între un avion miliar american și unul chinez

În același timp, creșterea masei monetare M3 din zona euro a încetinit la 4,8% de la 5,1%, fiind sub așteptările unui avans de 5,0% dintr-un sondaj realizat de Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
credit