Cumpărătorii nu mai vor să preia bănci americane fără avantajele oferite de asistența guvernamentală

Cumpărătorii nu mai vor să preia bănci americane fără avantajele oferite de asistența guvernamentală
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2023

Achizițiile intermediate de guvern ale băncilor First Republic, Signature și Silicon Valley au creat un cerc vicios în care băncile cu probleme trebuie să eșueze și să obțină asistență guvernamentală înainte să se implice cumpărătorii, spun surse din sectorul bancar, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cel mai recent caz: Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) a ales JPMorgan Chase & Co drept ofertant câștigător într-o licitație organizată pentru preluarea First Republic Bank, care a fost plasată sub administrare specială, scrie News.ro.

GRAFIC Prețul mediu de vânzare al iPhone-urilor se apropie de 1.000 de dolari CITEȘTE ȘI GRAFIC Prețul mediu de vânzare al iPhone-urilor se apropie de 1.000 de dolari

După ce First Republic s-a străduit să găsească un cumpărător din sectorul privat timp de mai multe săptămâni, FDIC a confiscat-o și a încheiat un acord cu JPMorgan pentru a prelua controlul asupra majorității activelor sale.

JPMorgan a declarat că va plăti 10,6 miliarde de dolari către FDIC, în timp ce va încheia un acord de împărțire a pierderilor cu guvernul privind creditele ipotecare rezidențiale și împrumuturile comerciale.

FDIC va oferi JPMorgan finanțare de 50 de miliarde de dolari timp de cinci ani, la o rată fixă nedezvăluită, ca parte a tranzacției.

”După ceea ce s-a întâmplat cu First Republic, băncile nu vor să cumpere nicio altă bancă înainte ca FDIC să preia controlul”, a declarat Mayra Rodríguez Valladares, consultant în domeniul riscului financiar la MRV Associates, care formează bancheri și membri ai autorităților de reglementare.

”Este mai ieftin, prețul acțiunilor scade și nu au problemele naturale din negocierile de fuziuni și achiziții care s-ar putea să nu se încheie într-o tranzacție”.

Fenomenul stârnește temerile că tulburările actuale vor accelera concentrarea sectorului bancar din Statele Unite în jurul unui număr mic de instituții, reducând concurența pentru consumatori și adâncind riscul în cazul în care o bancă gigantică eșuează.

Polonia ar putea extinde în 2024 TVA zero la alimentele de bază, dacă inflația persistă CITEȘTE ȘI Polonia ar putea extinde în 2024 TVA zero la alimentele de bază, dacă inflația persistă

Silicon Valley Bank, care s-a prăbușit în martie și a declanșat tulburările care continuă la băncile regionale, a fost achiziționată și de First Citizens BancShares, cu ajutorul FDIC.

Achiziția a consumat aproximativ 20 de miliarde de dolari dintr-un fond de asigurări care este finanțat de bănci și condus de guvern.

Achiziția Signature Bank de către New York Community Bancorp a implicat, de asemenea, un cumpărător care a ales active pe care dorea să le ia și să lase active nedorite, cum ar fi portofoliul criptografic al Signature. Afacerea a costat fondul 2,5 miliarde de dolari.

După aceste tranzacții, cumpărătorii tranzacționați la bursă sunt acum motivați să aștepte ca băncile aflate în dificultate să se prăbușească, astfel încât să poată obține condiții mai bune de la FDIC, au spus analiștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
banci