Deutsche Bank a atras 1,5 miliarde dolari printr-un plasament privat de obligațiuni, după un altul de 3 miliarde dolari

Deutsche Bank a atras 1,5 miliarde dolari printr-un plasament privat de obligațiuni, după un altul de 3 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2016

Deutsche Bank a atras 1,5 miliarde de dolari printr-un plasament privat de obligațiuni, la mai puțin de o săptămână după o operațiune similară prin care a obținut 3 miliarde de dolari, profitând de cererea mare pentru titlurile al căror randament este de peste două ori mai mare față de împrumuturile obținute anul trecut de banca germană, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Obligațiunile au fost vândute în mare parte acelorași investitori care au participat la oferta de săptămâna trecută, a declarat o persoană apropiată situației, dar banca a plătit un randament ușor mai scăzut, de 2,9 puncte procentuale peste nivelul de referință, a spus sursa.

Obligațiunile de săptămâna trecută au fost vândute cu un randament de 3 puncte procentuale peste nivelul de referință, scrie News.ro.

Potrivit datelor obținute de Bloomberg, obligațiunile de 4,5 miliarde de dolari vândute de Deutsche Bank au un cupon de 4,25% și sunt scadente în 2021.

Negrițoiu, ASF: Unii mi-au spus că a venit vremea să mă retrag, dar nu am să fac asta CITEȘTE ȘI Negrițoiu, ASF: Unii mi-au spus că a venit vremea să mă retrag, dar nu am să fac asta

Deutsche Bank a efectuat în acest fel prima vânzare de obligațiuni de când Departamentul de Justiție al Statelor Unite a anunțat că ar putea amenda banca germană cu până la 14 miliarde de dolari în schimbul închiderii unei investigații referitoare la operațiunile cu instrumente financiare garantate prin ipoteci de dinainte de criza financiară declanșată în 2008.

Acțiunile Deutsche Bank s-au depreciat cu 45% în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank