Deutsche Bank vrea să atragă mai mulți clienți bogați pentru divizia de wealth management, inclusiv din România

Deutsche Bank vrea să atragă mai mulți clienți bogați pentru divizia de wealth management, inclusiv din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 iul 2019

Gigantul bancar german Deutsche Bank, care tocmai a lansat un program masiv de restructurare la nivel internațional, se va axa, în viitorul apropiat, pe extinderea operațiunilor de wealth management, prin care administrează averile clienților bogați, vizate fiind în special țările europene, inclusiv România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În condițiile în care a anunțat restrângerea puternică a activităților de investment banking, banca se bazează pe segmentele dedicate companiilor și clienților cu venituri mari pentru a-și suplimenta fondurile. 

Extinderea operațiunilor europene de wealth management, inclusiv prin achiziții peste câțiva ani, poate contribui la creșterea veniturilor, spune Claudio de Sanctis, șeful diviziei de wealth management a Deutsche Bank în Europa și directorul general al subsidiarei elvețiene a băncii.

Isărescu atrage din nou atenția asupra deficitului extern și vorbește de deprecierea controlată a cursului în absența altor măsuri CITEȘTE ȘI Isărescu atrage din nou atenția asupra deficitului extern și vorbește de deprecierea controlată a cursului în absența altor măsuri

Managementul averii este un domeniu atractiv pentru bănci, deoarece necesită mai puțin capital, iar câștigurile tind să fie mai puțin ciclice comparativ cu alte segmente de afaceri. În același timp, este un domeniu extrem de competitiv, cu nume ca UBS și Credit Suisse printre principalii jucători, scrie Reuters.

Divizia de wealth management a Deutsche Bank vrea să coopteze în portofoliu antreprenori și familii bogate din piețe-cheie precum Germania, Italia, Marea Britanie și Spania, dar și din statele din Europa de Est.

Cehia, Polonia, România și Ungaria au un potențial ridicat, a precizat de Sanctis.

“Avem o prezență bună pe segmentul de corporate banking la nivel local în aceste țări, însă nu am fost foarte activi în ceea ce privește activitățile de wealth management – este un potențial pe deplin neexploatat”, potrivit acestuia.

Isărescu despre împrumuturile recente mari luate de Finanțe: Nu asta e problema, ci ce facem cu banii și de ce avem deficitul. Dacă ar apărea doar din investiții, n-ar fi o problemă CITEȘTE ȘI Isărescu despre împrumuturile recente mari luate de Finanțe: Nu asta e problema, ci ce facem cu banii și de ce avem deficitul. Dacă ar apărea doar din investiții, n-ar fi o problemă

Printre strategiile luate în calcul pentru extinderea operațiunilor de wealth management în regiunile vizate  se numără atragerea de noi manageri de relații, în condițiile în care aceștia aduc cu ei și clienți, precum și achiziții locale, însă nu chiar imediat.

“În principiu, cred că în următorii doi-trei ani ne vom demonstra creșterea organică, care este foarte importantă. După ce vom fi dobândit astfel credibilitatea ne vom uita și la achiziții potențiale, având în vedere că segmentul de wealth management este important iar Europa este piața de bază”, arată de Sanctis.

Potrivit Deutsche Bank, divizia de wealth management va angaja 300 de noi manageri de relații și investiții până în 2021.

Banca germană a prezentat, duminică seara, un plan de restructurare la nivel internațional, care presupune, printre altele, concedierea a 18.000 de angajați (circa 20% din personal), renunțarea la tranzacțiile cu instrumente financiare și transferul unor active nedorite de 74 miliarde de euro către o “bancă rea” înființată special în acest scop.

Deutsche Bank estimează costuri de 7,4 miliarde de euro cu restructurarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
wealth management
extindere operatiuni
clienti bogati
claudio de sanctis