Directorii Credit Suisse propun reducerea bonusurilor lor cu 40%, din cauza nemuțumirii tot mai mari a acționarilor

Directorii Credit Suisse propun reducerea bonusurilor lor cu 40%, din cauza nemuțumirii tot mai mari a acționarilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2017

Directorii băncii elvețiene Credit Suisse, între care CEO-ul Tidjane Thiam, au oferit reducerea bonusurilor lor cu 40%, după nemulțumirea tot mai mare a unor grupuri de investitori, care se opun pachetelor lor salariale, înainte de de adunarea generală a acționarilor din acest an, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Thiam și membrii board-ului executiv au propus reducerea beneficiilor pe termen lung pentru 2017 și a celor pe termen scurt, aferente anului 2016, potrivit unui comunicat publicat vineri pe site-ul Credit Suisse, scrie News.ro.

Compensațiile totale ale board-ului vor rămâne la nivelul din 2015 și 2016, fără nicio creștere în 2017, așa cum era propunerea inițială.

În această săptămână, Institutional Shareholder Services (ISS) s-a alăturat altor asociații care au denunțat bonusurile pe termen scurt de până 26 de milioane de franci elvețieni și altele pe termen lung de 52 de miliarde de franci, pentru board-ul executiv.

Primele sunt prea mari pentru o companie care a raportat pierderi doi ani la rând, potrivit ISS.

Aproape 13.000 de români au scăpat de creditele în franci în ultimul semestru din 2016. Soldul acestor împrumuturi a scăzut cu doar 5% CITEȘTE ȘI Aproape 13.000 de români au scăpat de creditele în franci în ultimul semestru din 2016. Soldul acestor împrumuturi a scăzut cu doar 5%

”Sper că această decizie va calma unele dintre îngrijorările exprimate de unii acționari și vor permite echipei executive să continue să se concentreze pe sarcinile avute”, a scris Thiam într-o scrisoare adresată investitorilor pe site-ul băncii.

Legislația elvețiană  cere companiilor listate la bursă să acorde acționarilor drept de vot cu valoare obligatorie în privința câștigurilor conducerii.

Acționarii Credit Suisse se vor întruni pe 28 aprilie.

Acțiunile Credit Suisse au scăzut cu 33% în 2016, pe fondul turbulențelor din piață, al pierderilor surprinzătoare din tranzacții și al litigiilor care au afectat încrederea într-un plan costisitor de redresare.

Sub conducerea lui Thiam, Credit Suisse a reorganizat operațiunile și a redus divizia de investment banking, pentru a elibera capital pentru managementul averilor.

Banca a desființat anul trecut circa 7.200 de locuri de muncă și intenționează să elimine alte câteva mii în 2017.

Conducerea propusese inițial ca Thiam să primească pentru primul an integral la conducerea băncii 11,9 milioane de franci, între care câte peste 4 milioane de franci compensații pe termen scurt și lung, pe lână un salariu de 3 milioane  de franci.

Alți 10 membri ai consiliului de administrație urmau să primească în medie 5,9 milioane de franci.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse