Bogdan Neacșu, vicepreședinte al Garanti Bank, a fost numit șeful diviziei risc în cadrul Băncii Carpatica

Bogdan Neacșu, vicepreședinte al Garanti Bank, a fost numit șeful diviziei risc în cadrul Băncii Carpatica
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2017

Consiliul de administrație al Băncii Comerciale Carpatica (simbol bursier BCC) a aprobat numirea lui Bogdan Neacșu, vicepreședinte al Garanti Bank, în funcția de director executiv al Diviziei Risc, membru al comitetului directorilor, la Banca Comercială Carpatica, cu un mandat de patru ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia depinde, însă, de obținerea aprobării prealabile de la Banca Națională a României (BNR), arată un comunicat al băncii, transmis vineri Bursei de Valori București.

În noua funcție, Neacșu preia atribuțiile de la Diana Maria Kallos, care devine director general adjunct la Divizia FInanciar, membru în comitetul directorilor, scrie News.ro.

Noua structură de conducere a băncii va fi compusă din Diana Maria Kallos, Valentin Grigore Vancea (director executiv la Divizia Operațiuni și IT) și Bogdan Neacșu.

Neacșu are o experiență de peste 12 ani în domeniul bancar, deținând anterior funcția de director executive de risc și membru al directoratului la Volksbank România.

Companiile străine au făcut în primele două luni investiții directe de 655 milioane euro în România CITEȘTE ȘI Companiile străine au făcut în primele două luni investiții directe de 655 milioane euro în România

În 2004, Neacșu a fost numit economist în cadrul Direcției Reglementare și Autorizare, Serviciul Reglementare prudențială bancară din BNR. Ulterior, a ocupat diverse funcții de management în ariile de risc ale mai altor bănci.

În august 2015, Bogdan Neacșu a fost numit în funcția de director general adjunct la Garanti Bank, responsabil de coordonarea activităților Ariei Risc: Risc Management, Control Permanent, Compliance și Guvernanță Corporativă.

Banca Comercială Carpatica (BCC) a înregistrat în 2016 pierderi de 42,06 milioane lei (9,3 milioane euro), în scădere cu 44% față de rezultatul negativ raportat în anul anterior, după ce a tăiat cheltuielile pentru a compensa reducerea încasărilor.

Solvabilitatea băncii a urcat la 14,6%, peste pragul minim reglementat, la finalul anului 2016, de la doar 4,9% în decembrie 2015, în urma creșterii capitalului în luna februarie de către noul acționar, Patria Bank.

Banca și-a restructurat puternic activitatea în 2016. Astfel, Carpatica a înregistrat o scădere dramatică a veniturilor din exploatare în 2016, cu 27% până la 83,5 milioane lei, pe fondul reducerii veniturilor din dobânzi cu 19%, la 38,8 milioane lei, și a veniturilor din comisioane cu 7%, la 20 milioane lei.

Acționarii au aprobat în iulie planul de activitate pentru 2016, în baza căruia Carpatica și-a reluat activitatea de creditare. De asemenea, banca și-a mutat pe 6 iulie 2016 sediul de la Sibiu la București, potrivit deciziei acționarilor.

Banca a trecut în ultimii ani prin schimbări profunde, confruntându-se cu o serie de dificultăți după ce patronul a fost acuzat penal.

Ilie Carabulea a demisionat din funcția de președinte al consiliului de supraveghere al Băncii Carpatica în 2012, imediat după ce Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv la un an și șase luni de închisoare pentru dare de mită.

Banca este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 231,2 milioane lei (51,3 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
bogdan neacsu
garanti bank
banca carpatica