DOCUMENT Meta Estate Trust - Compania de management vorbește de potențiale daune-interese de 30% din valoarea Meta Estate Trust dacă nu este îndeplinită o cerință

DOCUMENT Meta Estate Trust - Compania de management vorbește de potențiale daune-interese de 30% din valoarea Meta Estate Trust dacă nu este îndeplinită o cerință
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2023

Holdingul imobiliar Meta Estate Trust (MET) a completat ordinea de zi a acționarilor din 28 noiembrie, anunțând că a primit din partea Meta Management Team S.R.L. („MMT”) o notificare în legătură cu contractul de administrare încheiat la 22 martie 2021. Prin intermediul acesteia, MMT a comunicat că, în conformitate cu dispozițiile Contractului de Management, în măsura în care MMT nu va fi numit în calitate de membru în Consiliul de Administrație, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor, convocată la 7 decembrie 2023 (prima convocare), respectiv 8 decembrie 2023 (a două convocare), va invoca dispozițiile clauzei penale agreate în Contractul de Management în ipoteza denunțării acestuia înainte de expirarea perioadei contractuale, care are în vedere daune-interese în cuantum de 30% din valoarea societății.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest context, ulterior primirii notificării, societatea a solicitat consultanților săi legali externi să analizeze consecințele încetării mandatului MMT înainte de expirarea perioadei contractuale. În urma efectuării acestei analize, a rezultat faptul că acționarii societății sunt liberi să își exprime votul cu privire la alegerea sau revocarea MMT în/din funcția de membru în CA, însă societatea poate fi susceptibilă de plata unor daune-interese pentru prejudiciul suferit de MMT ca urmare a neexecutarii obligației contractuale asumate (menținerea Contractului de Management pentru o perioadă de 10 ani, care expiră la 31 martie 2031), potrivit clauzei penale.

În ceea ce privește întinderea acestor daune-interese, Contractul de Management prevede o penalitate potrivit căreia prejudiciul produs de neexecutarea de către societate a obligației de a menține MMT în poziția de membru în CA este evaluat la 30% din valoarea societății (calculată prin raportare la data exercitării dreptului de denunțare unilaterală de către societate). Mai mult, nu au fost identificate cauze vădite de invalididate sau ineficacitate ale acestor prevederi.

DOCUMENTUL POATE FI VĂZUT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
aga