Șefa BCE dezvăluie că fiul ei și-a pierdut banii investiți în criptomonede

Șefa BCE dezvăluie că fiul ei și-a pierdut banii investiți în criptomonede
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2023

Nimeni nu este profet în țara sa, nici măcar președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, care a recunoscut că fiul ei și-a pierdut "aproape toți" banii pe care i-a investit în active cripto, în pofida a numeroase avertismente, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lagarde este de mult timp un critic al criptomondelor, pe care le consideră speculative, fără valoare și un instrument folosit deseori de infractori pentru activități ilicite, scrie Agerpres.

Linia de autobuz 783 devine linia 100 și va asigura o legătura mai rapidă între centrul Bucureștiului și Aeroportul Otopeni CITEȘTE ȘI Linia de autobuz 783 devine linia 100 și va asigura o legătura mai rapidă între centrul Bucureștiului și Aeroportul Otopeni

"M-a ignorat complet, ceea ce este dreptul lui", a spus Lagarde la o întâlnire cu un grup de studenți organizată la Frankfurt. "Și apoi a pierdut aproape toți banii pe care i-a investit", a adăugat președintele BCE.

"Nu este vorba de sume mari dar a pierdut aproape 60% din ce investise. Așa că atunci când am avut o nouă discuție cu el despre acest subiect, a recunoscut, fără tragere de inimă, că am avut dreptate", a adăugat Lagarde.

Președinta BCE are doi fii cu vârsta de peste 30 de ani dar nu a precizat despre care dintre ei este vorba.

Vodafone are dificultăți în Italia, acuzând \ CITEȘTE ȘI Vodafone are dificultăți în Italia, acuzând "concurență ridicată", și vrea inclusiv să își vândă afacerea. Cine este interesat de o combinație

BCE a cerut o reglementare la nivel mondial pentru activele cripto, în ideea de a-i proteja pe consumatorii care nu sunt conștienți de riscuri și totodată pentru a închide o portiță care poate fi utilizată pentru a direcționa fonduri către teroriști sau care permite infractorilor să își spele banii.

Îngrijorările că monedele emise de entități private ar putea înlocui banii guvernamentali se numără printre motivele pentru care BCE a lansat propriul său proiect de euro digital, însă mai sunt mulți ani până când instituția de la Frankfurt va emite bani digitali.

Luna trecută, BCE a lansat "faza pregătitoare" pentru un euro digital dar a precizat că va avea nevoie de aproximativ doi ani până când va fi în măsură să decidă dacă va introduce sau nu o monedă digitală. 

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
christine lagarde