Dolarul a atins cel mai redus nivel din ultimele șapte luni din cauza tensiunilor geopolitice

Dolarul a atins cel mai redus nivel din ultimele șapte luni din cauza tensiunilor geopolitice
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2017

Dolarul a atins marți cel mai redus nivel din ultimele șapte luni, iar cotațiile petrolului și ale acțiunilor asiatice au scăzut, din cauza escaladării tensiunilor în Orientul Mijlociu, a audierii fostului director al FBI în Congresul SUA, a alegerilor britanice și a ședinței Băncii Centrale Europene (BCE), programate în această săptămână, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile petrolului au revenit pe scădere, după o redresare de scurtă durată, în urma întreruperii relațiilor diplomatice cu Qatarul de către Arabia Saudită și mai multe alte state arabe, sub acuzațiile că ar sprijini extremismul și ar submina stabilitatea regională, scrie News.ro.

”Un posibil risc ar fi că Qatarul va fi mai puțin dispus să respecte cotele de producție convenite”, a declarat Jameel Ahmad, trader la casa de brokeraj FXTM.

Acțiunile din Qatar au scăzut cu peste 8% în timpul nopții, la cel mai redus nivel atins după ianuarie 2016.

Costul cu forța de muncă a crescut în România în primul trimestru cu 18,2% față de aceeași perioadă din 2016 CITEȘTE ȘI Costul cu forța de muncă a crescut în România în primul trimestru cu 18,2% față de aceeași perioadă din 2016

Prețul petrolului american este în declin cu 0,6%, la 47,12 dolari pe baril, continuând o scădere de 0,55% consemnat luni.

Cotația petrolului Brent a coborât cu 0,6%, la 49,17 dolari pe baril, după o scădere de 1% de luni.

Indicele dolarului a atins minimul ultimelor șapte luni, fiind ulterior în declin cu 0,2%, la 96,623, înainte de audierea în Congresul SUA a fostului director al FMI James Comey, programată joi.

Potrivit unor informații, Comey intenționează să vorbească despre discuțiile în care președintele Donald Trump l-a presat să renunțe la investigarea fostului consilier pentru securitate națională Mike Flynn, care a fost concediat pentru că nu a dezvăluit conversațiile cu oficiali ruși.

Dolarul este afectat și de date publicate luni, care au arătat încetinirea activităților din sectorul american al serviciilor, în luna mai.

Dolarul este presat și de aprecierea euro, pe fondul așteptărilor ca BCE să adopte un ton mai ferm la ședința de politică monetară de joi.

BCE ar putea chiar discuta despre renunțarea la unele angajamente de suplimentare a măsurilor de stimulare la nevoie, au declarat săptămâna trecută patru surse apropiate situației.

Euro este în urcare, marți, cu 0,1%, la 1,127 dolari pe unitate.

Lira sterlină este în creștere cu 0,1%, la 1,292 dolari pe unitate.

În Marea Britanie, avansul Partidului Conservator al premierului Theresa May față de Partidul Laburist aflat în opoziție s-a redus la numai 1 punct procentual, înainte de alegerile generale de joi, potrivit unui sondaj efectuat înainte de atentatul produs sâmbătă la Londra.

Alte sondaje publicate în ultimele zile au arătat un avantaj mai mare al conservatorilor, de până la 11-12 puncte procentuale.

Indicele MSCI al acțiunilor din regiunea Asia-Pacific, exceptând Japonia, a scăzut marți cu 0,2%, de la un maxim al ultimilor doi ani atins luni.

În Japonia, indicele Nikkei a scăzut cu 0,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar