Dolarul american a crescut în raport cu euro, într-o sesiune agitată

Dolarul american a crescut în raport cu euro, într-o sesiune agitată
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2022

Dolarul american a crescut în raport cu euro, într-o sesiune agitată, dar câștigurile sale au fost limitate, deoarece comercianții au ezitat să facă mișcări importante înaintea unei decizii cruciale de politică monetară a Băncii Centrale Europene de joi, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda unică europeană a crescut cu aproximativ 2% în ultimele trei sesiuni de tranzacționare, pe baza așteptărilor că BCE ar putea oferi o majorare mare a dobânzii cheie, de 0,50 puncte procentuale, și a unui articol al Reuters conform căruia gazoductul rus Nord Stream 1 se va redeschide la timp după încheierea perioadei de întreținere, scrie News.ro.

Google permite folosirea sistemelor terțe de plată în Europa CITEȘTE ȘI Google permite folosirea sistemelor terțe de plată în Europa

”Euro a scăzut marți din cauza ușoarei posibilități ca BCE să ia în considerare o creștere de 0,50 puncte procentuale. Cred că așteptările în acest sens au scăzut puțin miercuri, mai ales odată cu criza energetică din nou în prima pagină”, a declarat John Doyle, vicepreședinte pentru tranzacții la Monex USA.

Uniunea Europeană le-a spus miercuri statelor membre să reducă consumul de gaz cu 15% până în martie, ca pas de urgență, după ce președintele Vladimir Putin a avertizat că livrările rusești trimise prin cea mai mare conductă de gaze către Europa ar putea fi reduse în continuare și chiar s-ar putea opri.

Ambele evenimente - reuniunea BCE și redeschiderea conductei Nord Stream 1 după o închidere de 10 zile - sunt programate joi, lăsând piețele în așteptare.

"Așteptăm că BCE va crește dobânda doar cu 0,25 puncte procentuale în această lună. Dar șansa unei surprize pozitive va menține cursul EUR/USD agitat până la publicarea deciziei", a spus Doyle.

Dolarul a scăzut miercuri cu aproximativ 0,52% față de euro, la 1,0168 dolari.

Moneda unică a fost supusă unei presiuni suplimentare miercuri, din cauza crizei politice din Italia.

Față de un coș de valute, dolarul a urcat cu 0,5% mai mare la 107,17, nu departe de maximul ultimelor două decenii, de 109,29, atins săptămâna trecută.

Dolarul a scăzut cu aproximativ 0,1% față de yen, la 138,27 yeni. Investitorii așteaptă ca Banca Japoniei să-și mențină politica monetară relaxată la o ședință de joi.

Lira sterlină a slăbit în raport cu dolarul, deoarece datele au arătat că inflația britanică a urcat la ce mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani, dar doar puțin peste prognoză. Față de dolar, lira a scăzut cu 0,3% la 1,1961 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
euro