Dolarul coboară la cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni. Euro, cotat sub 4,54 lei

Dolarul coboară la cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni. Euro, cotat sub 4,54 lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni un curs de referință de 4.5340 lei/euro și 4,1702 lei/dolar, în scădere semnificativă față de nivelul precedent, iar dolarul a coborât cu 1,78% și a ajuns la cel mai scăzut nivel din noiembrie 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vineri, BNR a afișat un curs de 4,5441 lei/euro și 4,2456 lei/dolar.

Leul s-a apreciat puternic luni, după anunțul privind rezultatul alegerilor din Franța, care a calmat piețele. Anterior, analiștii au avertizat asupra riscului reprezentat de aceste alegeri, scrie News.ro.

Riscurile politice din Europa au fost principalul factor de depreciere a leului săptămâna trecută. Dolarul american, care s-a apreciat puternic în ultimele săptămâni, a ajuns la cel mai mic nivel din noiembrie 2016 până în prezent.

Donald Trump, un băiat de trilioane de dolari CITEȘTE ȘI Donald Trump, un băiat de trilioane de dolari

Bursele europene au deschis luni în creștere puternică, iar euro a atins pentru scurt timp cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni față de dolar, după ce Emmanuel Macron, candidatul preferat al investitorilor în alegerile prezidențiale franceze, a câștigat primul tur al scrutinului, reducând riscul unui nou șoc de tipul Brexit, a transmis Reuters.

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat luni de la 4,2456 lei la 4,1702 lei, nivel minim din 11 noiembrie.

Totodată, cursul francului elvețian a scăzut de la 4,2498 lei la 4,1952 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs dolar
bnr
euro