Dolarul scade după ce Trump a spus că moneda este prea puternică

Dolarul scade după ce Trump a spus că moneda este prea puternică
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2017

Dolarul a coborât joi la cel mai redus nivel din ultimele două săptămâni față de un coș de valute, după ce președintele american Donald Trump a spus că moneda este prea puternică și că ar prefera ca dobânzile să rămână scăzute, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trump a declarat pentru Wall Street Journal că dolarul ”devine prea puternic” și că ar putea să afecteze economia americană, scrie News.ro.

Dolarul a coborât cu 0,6% față de un coș de valute și este pe cale să înregistreze cea mai mare scădere din peste trei săptămâni.

Comentariile lui Trump au întrerupt o practică a administrațiilor americane, atât democrată cât și republicană, de a se abține de la comentarea politicii Rezervei Federale.

Neobișnuit este și faptul că un președinte vorbește despre valoarea dolarului, un subiect care revine de obicei secretarului Trezoreriei.

Previziunile analiștilor financiari pentru finele anului: cele mai profitabile investiții, curs de schimb, inflație, PIB CITEȘTE ȘI Previziunile analiștilor financiari pentru finele anului: cele mai profitabile investiții, curs de schimb, inflație, PIB

Comentariile sunt văzute ca o reamintire a politicii comerciale protecționiste a președintelui, care a fost o sursă de îngrijorare pentru investitorii în dolari.

”Este o schimbare majoră a retoricii din partea lui Trump”, a spus un analist al firmei IronFX, Sakis Paraskevov, din Cipru.

Euro a coborât cu 0,1%, la 1,0653 dolari pe unitate, nu departe de un maxim al ultimelor șase zile, de 1,0675 dolari pe unite atins în timpul nopții.

Dolarul a scăzut la cel mai redus nivel din ultimele cinci luni față de moneda japoneză, la 108,73 yeni pe unitate, dar s-a stabilizat apoi la 109 yeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
dolar