Draghi: Sectorul bancar mondial are nevoie să fie bine reglementat, măsurile introduse nu trebuie retrase

Draghi: Sectorul bancar mondial are nevoie să fie bine reglementat, măsurile introduse nu trebuie retrase
scris 18 nov 2016

Sectorul bancar mondial are nevoie să fie bine reglementat, iar măsurile deja introduse nu trebuie retrase, a declarat vineri președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, pe fondul amplificării îngrijorării că administrația președintelui american ales Donald Trump ar putea relaxa legislația, transmite Reuters.

Regulile din sectorul bancar trebuie să intre într-o perioadă de stabilitate, nu este nevoie să le redesenăm, a afirmat Draghi într-o conferință la Frankfurt, argumentând că dereglementarea exagerată a fost principala cauză a crizei financiare globale, scrie News.ro.

Victoria lui Trump în alegeri a mărit speranțele unora și îngrijorările altora, că multe dintre regulile sectorului bancar introduse în ultimul deceniu vor fi eliminate, dând mai multă libertate băncilor, amplificând în schimb riscurile sistemice.

"Atenția trebuie să fie pe implementare nu pe o remodelare. Măsurile în domeniul reglementărilor trebuie să fie introduse în mod echilibrat”, a spus șeful BCE.

ANPC: Comportamentele iresponsabile ale unor instituții de credit, motiv pentru modificarea legii creditelor de consum CITEȘTE ȘI ANPC: Comportamentele iresponsabile ale unor instituții de credit, motiv pentru modificarea legii creditelor de consum

Noile reglementări au îmbunătățit solvabilitatea și calitatea activelor băncilor și au ajutat instituțiile financiare europene să reducă nivelul creditelor neperformante.

În ianuarie urmează să fie finalizate o nouă serie de reguli, cunoscute sub numele de Basel III, iar acestea vor intra în vigoare în 2019, după mai mulți ani de negocieri dure.

viewscnt
Afla mai multe despre
(bce
mario draghi