După ce a amânat listarea pe bursă, proprietarul TikTok vrea să împrumute 4 miliarde de dolari de la bănci

După ce a amânat listarea pe bursă, proprietarul TikTok vrea să împrumute 4 miliarde de dolari de la bănci
scris 9 sep 2021

ByteDance, proprietarul TikTok, vrea să împrumute circa 4 miliarde de dolari de la bănci, după ce, la începutul anului, a amânat planurile de listare.

Fondurile vor fi utilizate predominant pentru refinanțarea datoriilor.

Prețurile apartamentelor au crescut. Cluj-Napoca, exceptia CITEȘTE ȘI Prețurile apartamentelor au crescut. Cluj-Napoca, exceptia

La începutul anului, ByteDance a luat în calcul o ofertă publică inițială, dorind să se listeze în SUA sau la Hong Kong, potrivit Reuters. Totuși, IPO-ul nu s-a concretizat, iar în aprilie compania chineză a anunțat că nu are planuri certe cu privire la listare. Amânarea listării a avut loc după o serie de discuții cu autoritățile de la Beijing.

Luna aceasta, surse apropiat situației au declarat pentru Financial Times că ByteDance intenționează să se listeze la Hong Kong, fie în trimestrul patru al acestui an, fie în 2022. 

Listarea rămâne incertă în contextul în care autoritățile chineze au propus ca toate companiile care se listează în afara țării să fie supuse unei investigații privind riscurile de securitate.

În primăvara anului 2019, ByteDance a împrumutat 1,3 miliarde de dolari de la 12 bănci, printre care se numără JPMorgan, Goldan Sachs, Morgan Stanley și UBS, creditul sindicalizat având scadența anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
bytedance
listare tiktok
ipo bytedance
imprumut bytedance