Numerarul depozitat la bănci de companiile europene a atins un nivel record

Numerarul depozitat la bănci de companiile europene a atins un nivel record
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2021

Numerarul depozitat la bănci de companiile europene a atins un nivel record, ceea ce crește încrederea investitorilor că piața de obligațiuni corporative poate traversa perioada dificilă provocată de răspândirea noilor tulpini de Covid-19 sau eliminarea stimulentelor de către băncile centrale, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor Băncii Centrale Europene, depozitele companiilor non-financiare din zona euro au încheiat luna iulie la un nivel record de 3.200 de miliarde de euro, cu aproximativ 600 miliarde de euro mai mult decât la începutului anului trecut, scrie Agerpres.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Această rezervă mare de lichidități este unul din motivele pentru calmul înregistrat în prezent pe piețele de credit, chiar dacă traderii urmăresc cu atenție orice semnale venite de la BCE, care va organiza joi o reuniune a consiliului guvernatorilor, cu privire la debutul retragerii stimulentelor.

Firmele "ar putea fi mai agresive, dar pentru moment preferă să fie prudente", spune Philipp Burckhardt, analist și manager de portofoliu la Lombard Odier Investment Managers.

În paralel, cumpărătorii de obligațiuni corporative au și ei un exces de numerar după ce intrările în fonduri de tip investment-grade s-au accelerat în ultimele săptămâni.

Potrivit datelor colectate de analiștii de la Bank of America, banii direcționați de investitorii de retail în fondurile europene de tip investment-grade au depășit 50 de miliarde de dolari în acest an. În plus, datele publicate săptămâna trecută arată de asemenea "intrări puternice" în fondurile de tip investment-grade, un fenomen care poate fi atribuit creșterii incertitudinii cu privire la varianta delta a coronavirusului.

ULTMA ORĂ UiPath raportează din nou rezultate peste estimările analiștilor și urcă prognoza pentru anul fiscal 2022. A trecut însă pe pierdere, acțiunile scad CITEȘTE ȘI ULTMA ORĂ UiPath raportează din nou rezultate peste estimările analiștilor și urcă prognoza pentru anul fiscal 2022. A trecut însă pe pierdere, acțiunile scad

Cu toate acestea persistă riscurile cu privire la retragerea stimulentelor de către băncile centrale. Atenția cu privire la reuniunea de săptămâna aceasta de la BCE s-a intensificat, pe fondul accelerării inflației și a declarațiilor unor oficiali de la BCE conform cărora creșterile de prețuri ar putea conduce la reducerea stimulentelor. Chiar și așa, ar fi nevoie de o mutare majoără a BCE pentru a mișca piața.

"Este greu să fii preocupat în mod excesiv de următoarele luni. Sunt multe elemente care ar putea deranja piețele de credit dar toate au o probabilitate redusă", spune Tom Moulds, manager de portofoliu la BlueBay Asset Management. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bani
companii
banci