Elveția este dispusă să colaboreze cu alte țări pentru supravegherea proiectului criptomonedei Libra al Facebook

Elveția este dispusă să colaboreze cu alte țări pentru supravegherea proiectului criptomonedei Libra al Facebook
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2019

Elveția salută atenția internațională atrasă de modul în care supraveghează proiectul criptomenedei Libra al Facebook și este dispusă să colaboreze cu alte țări pentru a asigura o supraveghere fără probleme, a anunțat autoritatrea elvețiană de reglementare financiară, FINMA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, a anunțat în luna iunie planul de a lansa o nouă monedă digitală, dar Libra Association, cu sediul la Geneva, este criticată de autorități de reglementare din toată lumea din cauza temerilor că ar putea destabiliza sistemul financiar global, scrie News.ro.

Libra Association a anunțat miercuri că intenționeză să solicite licență pentru a deveni membră a sistemului de plăți elvețian, atenția fiind îndreptată acum către modul în care FINMA gestionează această problemă.

Numărul mediu de pensionari a scăzut. În Teleorman sunt 16 pensionari la 10 salariați iar în București 5 la 10 CITEȘTE ȘI Numărul mediu de pensionari a scăzut. În Teleorman sunt 16 pensionari la 10 salariați iar în București 5 la 10

Șeful FINMA, Mark Branson, a declarat publicației Neue Zuercher Zeitung că este pregătit pentru această provocare.

”Dacă un centrul financiar are ambiții, trebuie să fie capabil să trăiască cu această atenție”, a afirmat Branson în interviul publicat joi, notând că adoptarea serviciilor financiare online plasează Elveția pe o poziție bună pentru a gestiona astfel de proiecte inovatoare și ambițioase.

Branson a mai spus că instituția este dispusă să colaboreze cu alte țări interesate de Libra, așa cum au arătat vizitele din partea unor oficiali americani de rang înalt și avertismentele grupului celor  mai dezvoltate șapte state ale lumii (G7).

”Un proiect cu o astfel de dimensiune globală poate fi gestionat numai prin colaborare și consultări internaționale cu alte autorități de supraveghere și reglementare. Este o iluzie să crezi că o singură țară poate reglementa și supraveghea pe cont propriu un proiect precum Libra. Supravegherea (marilor bănci elvețiene) UBS sau Credit Suisse nu are loc în izolare completă”, a explicat Branson.

O mare parte a îngrijorărilor legate de Libra și alte criptomonede se concentrează pe posibila utilizare abuzivă a acestora pentru spălare de bani sau finanțarea activităților criminale.

”Abordarea noastră intenționează să reglementeze criptomonedele în privința spălării banilor în același mod în care reglementează sectorul financiar convențional. Cerințele noastre sunt printre cele mai stricte din lume”, a mai spus șeful FINMA.

El a arătat că, în același timp, noile tehnologii pot aduce beneficii în combaterea spălării banilor, de exemplu, dacă devine disponibilă posibilitatea de urmărire a tranzacțiilor, existând astfel și riscuri și oportunități.

viewscnt
Afla mai multe despre
libra
facebook