Emisiunea-record de obligațiuni a BCR intră luni la tranzacționare pe bursă

Emisiunea-record de obligațiuni a BCR intră luni la tranzacționare pe bursă
scris 28 mai 2021

Emisiunea-record de obligațiuni a Băncii Comerciale Române, în valoare de 1 miliard de lei, va intra luni la tranzacționare pe bursă.

Profit.ro a anunțat anterior că International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, a investit peste 100 milioane de lei în emisiune.

IFC a subscris obligațiuni BCR de 25 milioane dolari (echivalentul în lei - aproximativ 100,9 milioane lei) în cadrul celei mai mari emisiuni de obligațiuni în monedă locală de pe piața de capital din România, relevă date analizate de Profit.ro.

Săptămâna trecută, BCR a atras 1 miliard de lei (peste 247 milioane dolari) din vânzarea de obligațiuni senior nepreferențiale, cu o maturitate de 7 ani și un cupon de 3,9%. La operațiune a participat, printre alți investitori, și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

ULTIMA ORĂ Tranșa de retail a ofertei TTS - subscrisă integral. Doar 10 secunde pentru vânzarea tranșei cu alocări garantate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranșa de retail a ofertei TTS - subscrisă integral. Doar 10 secunde pentru vânzarea tranșei cu alocări garantate

Este prima investiție a IFC în obligațiuni nepreferențiale ce sunt așteptate să îndeplinească cerințele minime de fonduri proprii și datorii eligibile (MREL) stabilite de UE, potrivit instituției.

Investiția IFC va fi direcționată către finanțarea creditelor ipotecare, 40% din fonduri urmând să fie alocate împrumuturilor pentru locuințe ecologice.

Obligațiunile emise de BCR vor fi listate la Bursa de Valori București. Fitch a acordat emisiunii calificativul ‘BBB+’.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
obligatiuni record
ifc
subscrieri obligatiuni
credite ipotecare