TeraPlast vrea să își majoreze capitalul social și să le dea acționarilor dividende parțiale de peste 200 milioane lei

TeraPlast vrea să își majoreze capitalul social și să le dea acționarilor dividende parțiale de peste 200 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2021

Producătorul de materiale de construcții TeraPlast vrea să își majoreze capitalul social cu 43,57 milioane lei, de la valoarea actuală de 174,32 milioane lei, la valoarea de 217,9 milioane lei, pentru susținerea activității curente a societății. Compania vrea totodată să distribuie dividende parțiale, în valoare totală de 226,61 milioane lei, dividendul parțial brut/acțiune propus fiind de 0,13 lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Propunerile se află pe ordinea de zi a ședinței a Adunării Generale a Acționarilor din 25 iunie, relatează News.ro.

Directoratul Transelectrica își menține propunerea de dividend respinsă de acționari în urmă cu o lună CITEȘTE ȘI Directoratul Transelectrica își menține propunerea de dividend respinsă de acționari în urmă cu o lună

"Aprobarea repartizării profitului net aferent situațiilor financiare individuale interimare ale Teraplast SA pentru perioada de trei luni încheiată la data de 31 martie 2021, în sumă de 283,89 milioane lei, după cum urmează: -Distribuire de dividende parțiale, în valoare totală de 226,61 milioane lei, dividendul parțial brut/acțiune propus fiind de 0,13 lei; -Repartizarea sumei de 43,57 milioane lei în vederea majorării capitalului social; -Rezerva legală: 13,7 milioane lei", arată convocatorul.

Data propusă pentru plata dividendelor este 22 iulie 2021.

"Aprobarea majorării capitalului social cu suma de 43,57 milioane lei, de la valoarea actuală de 174,32 milioane lei, la valoarea de 217,9 milioane lei, prin emisiunea a 435,79 milioane acțiuni noi, cu valoarea nominală de 0,10 lei/acțiune, precum și stabilirea unui preț în valoare de 0,44 lei pentru compensarea fracțiunilor de acțiuni rezultate în urma aplicării algoritmului și rotunjirii rezultatelor la întregul inferior, conform prevederilor legale în vigoare. Majorarea capitalului social se va realiza prin încorporarea sumei de 43,57 milioane lei, din profitul perioadei 1 ianuarie 2021 - 31 martie 2021. Acțiunile nou emise nu vor modifica cotele de deținere ale acționarilor și se vor distribui gratuit tuturor acționarilor societății înscriși în Registrul Acționarilor Societății ținut de Depozitarul Central la data de înregistrare. Majorarea de capital se va realiza pentru sustinerea activității curente a societății. Fiecărui acționar înregistrat în Registrul Acționarilor Societății la data de înregistrare i se va aloca 1 acțiune gratuită la 4 acțiuni deținute", mai arată convocatorul.

BERD și IFC au investit în obligațiunile record, de 1 miliard de lei, emise de BCR CITEȘTE ȘI BERD și IFC au investit în obligațiunile record, de 1 miliard de lei, emise de BCR

La finalul lunii februarie, grupul a anunțat finalizarea vânzării diviziei de produse din oțel către Kingspan. Consiliul de Administrație anunța atunci ca, din prețul încasat, 226,6 milioane de lei să fie distribuite sub formă de dividend special, iar în toamnă să fie acordată o acțiune gratuită la 4 acțiuni deținute în cadrul majorării de capital social cu 43,6 milioane de lei.

Grupul TeraPlast a anunțat o creștere cu 28% a cifrei de afaceri în primul trimestru al anului, la 108 milioane lei, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net a crescut de 33 de ori, la 200,64 milioane lei. Creșterea rezultatului net se datorează vânzării diviziei de produse din oțel către grupul irlandez Kingspan Group.

Pentru întreg anul 2021, bugetul Grupului TeraPlast este construit pe o cifră de afaceri de 636,2 milioane de lei și o EBITDA de 89,1 milioane de lei.

Acțiunile Artego explodează la bursă după ce producătorul de cauciuc a raportat un profit net de 3 ori mai mare la T1 CITEȘTE ȘI Acțiunile Artego explodează la bursă după ce producătorul de cauciuc a raportat un profit net de 3 ori mai mare la T1

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile și Somplast. 

Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București și, din septembrie 2020, în indicii TotalCap și MicroCap ai FTSE Russell. 

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
capital
majorare
actionari
dividende
partial