Euro a coborât la cel mai scăzut nivel față de dolar din acest an

Euro a coborât la cel mai scăzut nivel față de dolar din acest an
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 apr 2024

Euro a coborât la cel mai scăzut nivel față de dolar din acest an, în condițiile în care Banca Centrală Europeană pare să aibă în plan să reducă dobânzile înaintea Rezervei Federale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Euro a scăzut astăzi cu până la 0,5%, la 1,0676 dolari, cel mai slab nivel din noiembrie. Este pe cale să înregistreze cel mai mare declin săptămânal față de dolar în aproape un an, cu 1,5%.

Fondatorii One United Properties pun în vânzare, în ofertă accelerată, aproape 10% din acțiunile companiei CITEȘTE ȘI Fondatorii One United Properties pun în vânzare, în ofertă accelerată, aproape 10% din acțiunile companiei

Deprecierea a venit după declarațiile oficialilor BCE, care spun că nu sunt descurajați de perspectiva mai prudentă din SUA, unde un nivel ridicat al inflației a dat peste cap pariurile privind traiectoria dobânzilor.

În cazul BCE, traderii anticipează în continuare o reducere de un sfert de punct procentual în iunie.
 
Data preconizată pentru începerea relaxării în cazul Rezervei Federale a SUA este abia în septembrie. Acest lucru a împins diferența de randament dintre titlurile de Trezorerie pe doi ani și obligațiunile germane la cel mai ridicat nivel din acest an.

Joi, BCE a menținut nemodificată dobânda de referință, pentru a cincea lună consecutiv, indicând însă că ar putea reduce costul creditului în curând.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
fed
dolar
euro