Euro a coborât la minimul ultimilor 5 ani față de dolar

Euro a coborât la minimul ultimilor 5 ani față de dolar

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 apr 2022

Euro a scăzut miercuri la cel mai redus nivel din ultimii 5 ani față de dolar, în contextul în care cererea pentru moneda americană este stimulată de așteptările de înăsprire a politicii monetare din SUA și de impactul situației din Ucraina asupra economiilor europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda europeană a coborât până la 1,054 dolari, minimul din 2017.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Decizia Rusiei de a tăia livrările de gaze către Bulgaria și Polonia pentru refuzul de a plăti în ruble a agravat temerile legate de perspectivele economiilor europene, oferind investitorilor motive suplimentare să cumpere dolari, notează Reuters.

Dolarul a urcat cu peste 4% în aprilie și este pe punctul să înregistreze cea mai bună evoluție lunară din ianuarie 2015, susținut de așteptările că Rezerva Federală (Fed) va majora agresiv dobânzile în următoarele luni.

Totodată, investitorii sunt mai îngrijorați de perspectivele economiilor din Europa, decât de cele ale economiei SUA, în contextul situației din Ucraina.

"Incapacitatea euro de a reacționa la comentariile de susținere ale Băncii Centrale Europene arată o vulnerabilitate persistentă la mediul extern afectat negativ de situația tot mai îngrijorătoare din Ucraina și de puterea dolarului", scriu anliștii ING FX într-o notă adresată clienților.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
dolar
eur/usd
ucraina
rusia
fed