ING Bank introduce în România noi reguli și comisioane

ING Bank introduce în România noi reguli și comisioane
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2022

ING va majora, în România, comisionul la conturi deschise în valută, pentru toate conturile de acest tip urmând ca din luna mai să fie aplicat un comision de administrare lunar de 3 euro, față de 2 euro în prezent, conform unei informări trasmise anterior și care urmează să fie aplicată acum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

VEZI AICI ȘI ING își avertizează clienții: Vezi să nu devii un money mule!

"Pentru toate conturile deschise în valută se aplică un comision de administrare cont de 2 euro/lună /cont. Începând cu data de 1 mai 2022 se va aplica un comision de 3 euro/lună/cont.

Începând cu data de 01.05.2022, în cazul în care disponibilitățile din contul/conturile tale curente în euro vor depăși valoarea de 100.000 euro în ultima zi a lunii, Banca va percepe un comision de administrare a disponibilităților în euro în valoare de 0,017% pe lună, aplicabil soldului cumulat ce depășește limita de 100.000 euro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Acest comision se va debita în data de 5 a lunii următoare, din cel mai vechi cont curent în euro activ", este mesajul băncii.

De aemenea, pentru depozitele în euro constituite sau reînnoite de la 1 februarie 2022, dobânda aferentă este de 0%. Începând cu 30 aprilie 2022 nu va mai fi posibilă constituirea de depozite la termen în euro.

Începând cu luna mai 2022:

• Un client va putea deține la ING câte un singur cont curent în fiecare valută disponibilă. Această măsură nu afectează conturile curente în valută deja deschise.

• Comisionul de administrare aferent contului curent în valută va fi de 3 euro pe lună, per cont, față de 2 euro pe lună, per cont, cât este în prezent.

• Suma maximă în toate conturile tale în lei și în alte valute deschise la Bancă (conturi curente, conturi de economii și depozite) va fi de 5 milioane lei (sau echivalent în valută la cursul BNR), din care disponibilitățile din toate conturile curente în euro trebuie să fie maximum 100.000 euro.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

• În cazul în care disponibilitățile din contul/conturile curente în euro vor depăși valoarea de 100.000 euro în ultima zi a lunii, banca va percepe un comision de administrare a disponibilităților în euro în valoare de 0,017% pe lună, aplicabil soldului cumulat ce depășește limita de 100.000 euro. Acest comision se va debita în data de 5 a lunii următoare, din cel mai vechi cont curent în euro, activ la data debitării comisionului.

Exemplu de calcul: dacă în data de 31.05.2022, soldul cumulat al conturilor curente în euro deținute este în suma de 120.000 euro, vei plăti în data de 05.06.2022 un comision de 3,4 euro (0,017%*20.000 euro = 3,4 euro).

• De asemenea, banca își rezervă dreptul de a-ți solicita să retragi/transferi sumele care depășesc aceste limite și/sau de a înceta relația de afaceri, sau, după caz, relația cu privire la conturile curente în euro, conform condițiilor contractuale.

Înființată în 1994, ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing bank
creditare