Euro crește peste 4,55 lei, dar analiștii așteaptă o revenire a leului

Euro crește peste 4,55 lei, dar analiștii așteaptă o revenire a leului
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri un curs de referință de 4,5511 lei/euro, în contrast cu tendința regională, dar analiștii cred că leul ar putea recupera distanța față de monedele din regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Joi, BNR a afișat un curs de 4,5446 lei/euro.

Leul a scăzut vineri, după un avans înregistrat joi și o depreciere marți și miercuri în fața euro, în contrast cu tendințele regionale, scrie News.ro.

Analiștii și investitorii sunt atenți la politicile guvernului în materie fiscală și salarială, în condițiile în care economiștii consideră că deficitul bugetar al României ar putea crește la niveluri nesustenabile în acest an.

Analiștii consideră că leul ar putea continua aprecierea, în contextul în care ar trebui să recupereze distanța față de monedele din regiune.

"Auto-cenzura pieței pare să aibă un rol important aici, în contextul în care cursul nu s-a consolidat deasupra nivelului de 4,56 lei pentru un euro, nivel depășit acum mai bine de o lună. Acestea fiind spuse, ne uităm după semne care să indice că BNR va redesena limita superioară, posibil în jurul actualului nivel, iar cursul EUR/RON să se miște în jos eventual”, arată un raport al ING Bank, publicat vineri.

Sindicaliștii bancari față cu noul dușman de clasă: robotul CITEȘTE ȘI Sindicaliștii bancari față cu noul dușman de clasă: robotul

Euro a scăzut puternic în fața dolarului american, fiind cotat pe piețele internaționale sub pragul de 1,070 dolari.

În raport cu leul, dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 4,2325 lei joi la 4,2615 lei vineri.

Dolarul SUA este moneda de referință pe plan internațional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Totodată, cursul francului elvețian a crescut de la 4,2487 lei joi la 4,2563 lei vineri.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs valutar
euro
leu