Euro depășește din nou 4,55 lei, moneda românească a rămas sub presiune

Euro depășește din nou 4,55 lei, moneda românească a rămas sub presiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri un curs de referință de 4,5505 lei/euro, în ușoară creștere față de nivelul din ședința precedentă și aproape de nivelul maxim din iunie 2013 atins miercuri, moneda românească rămânând sub presiune, pe o conjunctură regională, spun analiștii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Joi, BNR a afișat un curs de 4,5456 lei/euro.

În regiune, zlotul și forintul se depreciau ușor în raport cu euro, tendință urmată și de leu, care a pierdut cel mai mult în ultima săptămână, scrie News.ro.

"Până acum, nu am remarcat semne care să indice prezența băncii centrale în piață. Deși direcția EUR/RON pe termen apropiat pare aproape imposibil de anticipat, reiterăm că noi vedem perechea într-un interval de 4,49-4,54 pentru mare parte a primului semestru din 2017. Astăzi am putea vedea ceva marcări de profit, în condițiile în care perechea a crescut cu 0,7% de vinerea trecută", arată un raport al ING Bank, publicat vineri.

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a coborât de la 4,3037 lei la 4,2885 lei.

Decizie obligatorie a judecătorilor din această săptămână pentru toți șoferii CITEȘTE ȘI Decizie obligatorie a judecătorilor din această săptămână pentru toți șoferii

Dolarul SUA este moneda de referință pe plan internațional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Totodată, cursul francului elvețian a scăzut la 4,2391 lei, de la 4,2433 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs euro
leu euro
curs valutar