Europa a încetat să mai tipărească bancnote de 500 de euro de teamă că sunt utilizate de infractori

Europa a încetat să mai tipărească bancnote de 500 de euro de teamă că sunt utilizate de infractori
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2019

17 din cele 19 bănci centrale din zona euro au încetat să mai emită, începând de duminică, bancnote de 500 de euro de teamă că acestea ar putea fi folosite de evazioniști, criminali și chiar teroriști, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Băncile centrale din Germania și Austria vor continua să tipărească bancnote de 500 de euro până la data de 26 aprilie, "pentru a asigura o tranziție lină precum și din motive logistice", scrie Agerpres.

După fostul premier Mihai Tudose, și Darius Vâlcov spune că nu are conturi și carduri bancare. Cum rezervă online o cameră la hotel sau efectuează alte operațiuni ? ”Apelez la prietena mea!” CITEȘTE ȘI După fostul premier Mihai Tudose, și Darius Vâlcov spune că nu are conturi și carduri bancare. Cum rezervă online o cameră la hotel sau efectuează alte operațiuni ? ”Apelez la prietena mea!”

Banca Centrală Europeană a anunțat în luna mai 2016 că va înceta să mai emită noi bancnote de 500 de euro, la acea dată estimând că acest lucru ar urma să se întâmple la finele anului 2018, din cauza "îngrijorărilor că aceste bancnote ar putea facilita activitățile ilicite". Bancnotele aflate în circulație rămân legale și pot fi utilizate pentru a face plăți.

Bancnota facilitează activitățile ilicite tocmai pentru că un milion de euro în bancnote de 500 de euro cântărește doar 2,2 kilograme și poate fi transportat cu ușurință într-o geantă de laptop.

viewscnt
Afla mai multe despre
bancota
500 euro