Evergrande și Hopson au solicitat oprirea la tranzacționare pentru o înțelegere majoră - Evergrande vinde jumătate din acțiunile deținute în compania care administrează proprietăți, pentru 5 miliarde dolari

Evergrande și Hopson au solicitat oprirea la tranzacționare pentru o înțelegere majoră - Evergrande vinde jumătate din acțiunile deținute în compania care administrează proprietăți, pentru 5 miliarde dolari
scris 4 oct 2021

Evergrande, dezvoltatorul real estate chinez, va vinde jumătate din acțiunile deținute în compania care administrează proprietăți, către Hopson Development, pentru circa 5 miliarde dolari.

Anunțul a fost făcut după ce atât Evergrande, cât și Hopson au solicitat oprirea la tranzacționare înainte de o tranzacție majoră, arată Reuters.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Evergrande se confruntă cu ceea ce ar putea fi una dintre cele mai mari restructurări din China, în condițiile în care are de acoperit datorii de 305 miliarde dolari. 

Săptămâna trecută, Evergrande Group nu a plătit dobânzile datorate deținătorilor de obligațiuni offshore. Este a doua plată ratată în ultima săptămână, conform Reuters.

Miercuri a fost anunțat că Evergrande vinde, cu 1,5 miliarde de dolari, o participație la Shengjing Bank către o firmă de administrare a activelor controlată de statul chinez. Decizia de a vinde pachetul de acțiuni a fost luată în contextul în care dezvoltatorul chinez se confruntă cu criză gravă de lichiditate și trebuia să plătească în acea zi dobânzi de 47,5 milioane de dolari.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Gigantul chinez, cu datorii de peste 300 de milioane de dolari, se luptă să facă rost de lichidități pentru a evita intrarea în incapacitate de plată. Într-o raportare pentru bursa de la Hong Kong, compania a anunțat astăzi că a agreat vânzarea a 1,75 milioane de acțiuni la banca chineză Shengjing Bank către Shenyang Shengjing Finance Investment Group, la prețul de 5,7 yuani/acțiune. Participația reprezintă circa 19,93% din capitalul băncii.

Evergrande a mai vândut anterior acțiuni de 1 miliard de yuani (155 mil dolari) la Shengjing Bank.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Potrivit dezvoltatorului, problemele de lichiditate au avut deja un "efect negativ" asupra Shengjing Bank, iar cumpărătorul va "stabiliza operațiunile" băncii.

Evergrande face eforturi pentru a vinde și alte active.

viewscnt
Afla mai multe despre
evergrande
datorii evergrande
shengjing bank
faliment evergrande