Facebook vrea în continuare să-și lanseze propria criptomonedă, Libra, în 2020

Facebook vrea în continuare să-și lanseze propria criptomonedă, Libra, în 2020
scris 21 sep 2019

În pofida avertismentelor venite de la autoritățile din întreaga lume, rețeaua socială Facebook intenționează să-și lanseze criptomoneda, Libra, în cursul următorului an, a declarat, vineri, directorul de la Facebook responsabil pentru acest proiect, David Marcuss, pentru cotidianul elvețian NZZ, transmite Reuters.

În luna iunie a acestui an, Facebook a anunțat că intenționează să introducă o nouă criptomonedă, denumită Libra, în cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul plăților digitale. Facebook susține că Libra va fi susținută de active reale, cum sunt depozitele bancare și obligațiunile guvernamentale, în ideea de a fi mai stabilă decât alte criptomonede precum bitcoin, scrie Agerpres.

Noi reguli RCA, după ce Comisia Europeană a atenționat România CITEȘTE ȘI Noi reguli RCA, după ce Comisia Europeană a atenționat România

Marcuss a spus că este puțin probabil ca monedele Libra să fie utilizată ca mijloace de plată în tranzacții reale în țări precum Elveția, Germania sau Franța, iar mai degrabă va fi utilizată pentru plăți transfrontaliere sau pentru reglarea unor sume foarte mici.

"În orice caz, este puțin probabil ca în viitor oamenii să plătească cu Libra pentru un espresso în Elveția, Germania sau Franța", a spus Marcuss.

Potrivit acestuia, în prima fază acceptarea Libra de către utilizatori va fi o problemă mai mare decât aspectele ce țin de reglementare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
libra
facebook
criptomoneda