Fed a găsit vinovații prăbușirii Silicon Valley Bank: managementul defectuos și deficiențele de surpraveghere

Fed a găsit vinovații prăbușirii Silicon Valley Bank: managementul defectuos și deficiențele de surpraveghere

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 apr 2023
Falimentul Silicon Valley Bank de la începutul lunii martie a fost produsul unui management defectuos și al unor deficiențe de supraveghere, la care s-a adăugat o doză de frenezie în social media, a concluzionat Rezerva Federală într-un raport.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Michael S. Barr, vicepreședintele pentru supraveghere al Fed, numit de președintele Joe Biden, a declarat, că o multitudine de factori au contribuit la prăbușirea băncii. Printre aceștia s-au numărat și directori ai băncii care au comis eșecuri "ca la carte" în gestionarea riscului de rată a dobânzii, autoritățile de reglementare ale Fed care nu au reușit să înțeleagă profunzimea problemelor SVB și apoi au reacționat prea lent, precum și o frenezie pe rețelele de socializare care este posibil să fi accelerat dispariția instituției.
Oficialii americani conduc discuții urgente pentru salvarea First Republic Bank. Acțiunile cresc CITEȘTE ȘI Oficialii americani conduc discuții urgente pentru salvarea First Republic Bank. Acțiunile cresc

Barr a cerut schimbări în modul în care autoritățile de reglementare abordează sistemul financiar.

"În urma eșecului Silicon Valley Bank, trebuie să consolidăm supravegherea și reglementarea Rezervei Federale pe baza a ceea ce am învățat. Pe măsură ce riscurile din sistemul financiar continuă să evolueze, trebuie să ne evaluăm și noi continuu cadrul de supraveghere și reglementare și să fim modești în ceea ce privește capacitatea noastră de a evalua și de a identifica riscuri noi și emergente", a declarat Barr, citat de Bloomberg.
 
Barr a remarcat că retragerea depozitelor de la SVB a fost exacerbată de teama răspândită pe rețelele de socializare și de zvonurile legate de probleme băncii, combinate cu ușurința de a retrage depozite în era digitală. Fenomenul este un lucru pe care autoritățile de reglementare trebuie să îl analizeze pentru viitor, a spus Barr.
 
″Combinația dintre social media, o bază de deponenți puternic conectată și tehnologie posibil să fi schimbat fundamental viteza de apariție a crizelor bancare. Rețelele sociale au permis deponenților să răspândească instantaneu îngrijorările legate de o criză bancară, iar tehnologia a permis retrageri imediate de fonduri", se arată în raportul citat.
viewscnt
Afla mai multe despre
silicon valley bank
faliment
fed