Finlanda nu știe cum să stocheze aproximativ 2.000 de bitcoin, confiscate de autorități

Finlanda nu știe cum să stocheze aproximativ 2.000 de bitcoin, confiscate de autorități
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2018

Autoritățile din Finlanda încearcă să decidă cum să stocheze aproximativ 2.000 de bitcoin care au fost confiscate în cursul unor zeci de raiduri efectuate din 2016, potrivit biroului vamal din Helsinki, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Monedele respective valorau aproape 40 de milioane de dolari pe 18 decembrie 2017, când bitcoin a atins un nivel maxim, dar în prezent valoarea acestora a coborât la circa 22,8 milioane de dolari, scrie News.ro.

Recomandările guvernului finlandez făcute publice marți arată clar că autoritățile nu au voie să le stocheze pe platformele virtuale de tranzacționare. În schimb, trebuie să le stocheze în afara Internetului, potrivit documentelor obținute de Bloomberg.

DOCUMENT Senatorii au aprobat în comisii limitarea DAE, la 2,5 ori dobânda legală pentru credite ipotecare și la 18% pentru creditele de consum CITEȘTE ȘI DOCUMENT Senatorii au aprobat în comisii limitarea DAE, la 2,5 ori dobânda legală pentru credite ipotecare și la 18% pentru creditele de consum

Biroul vamal nu a precizat cum au fost stocate monedele bitcoin până acum.

Noile recomandări mai stipulează că autoritățile nu pot trata bitcoin sau alte monede virtuale la fel ca o valută obișnuită. Este un activ care nu poate fi utilizat sau acceptat ca mijloc de plată sau ca investiție, potrivit documentului Trezoreriei.

Monedele virtuale confiscate de statul finlandez pot fi convertite în euro după ce o decizie judecătorească referitoare la confiscarea lor devine definitivă. Vânzarea acestora trebuie să aibă loc prin licitații publice și nu pe platformele comerciale, care pot fi nesigure sau lipsite de transparență, se mai arată în document.

viewscnt
Afla mai multe despre
finlanda
bitcoin